Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasila se i policija

Privedene 63 osobe koje su ometale deložaciju

deložacija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.01.2015.
u 22:08

Policija je priopćila kako je privedeno 13 žena i 50 muškaraca, a nad njih 60 uporabljana su sredstva prisile

Nakon deložacije obitelj Zorana Brlenića, bivšeg nogometaša Varteksa, iz njihove obiteljske kuće u Donjem Knegincu pokraj Varaždina, oglasila se i policija.

Priopćili su kako su policijski službenici Policijske uprave varaždinske pružili pomoć sudskom ovršitelju Općinskog suda u Varaždinu radi iseljenja ovršenika iz kuće s obzirom na to da se u kući osim ovršenika nalazilo više desetaka osoba, koje su u cilju pružanja otpora smjestile se u tavanski prostor kuće.

– Sudski ovršitelj pozvao je prisutne osobe da napuste kuću kako bi se mogla provesti službena radnja. Nakon što su se osobe oglušile na upozorenje sudskog ovršitelja da će biti prisilno udaljene isti je dao nalog policiji da se uporabi sila prema osobama koje ometaju ovrhu – priopćila je varaždinska policija. Dodali su kako su  policijski službenici izdali upozorenja i naredbe na koja su se okupljeni oglušili, pružajući pasivni otpor.

– S obzirom na navedeno policijski službenici su prema njima uporabili tjelesnu snagu odnosno zahvate za privođenje – stoji u policijskom priopćenju.

U službene prostorije privedeno je 13 žena i 50 muškaraca, a nad njih 60 uporabljena su sredstva prisile. Od navedenog broja privedenih osoba jedan muškarac bio je strani državljanin. Svim osobama ponuđena je medicinska pomoć, a pružena je dvjema osobama, jednoj zbog samoozljeđivanja, a druga osoba je sama zatražila pomoć liječnika. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a ozljede su im okvalificirane kao lakše.

Nad privedenim osobama proveden je prekršajni postupak te je svima uručen Obavezni prekršajni nalog, nakon čega su osobe puštene na slobodu.

>> Policija užetom spuštala aktiviste s tavana, Sinčića odveli u maricu

Komentara 16

TE
teoodd
04:37 14.01.2015.

Ove sve a i Sinčića treba strpati u zatvor i to rigorozno jer ometaj službena lica u sprovodjenju zakona ......ma kako se to nama činilo nehumano....ovi unesrećeni ljudi su odgajani u jednom sustavu gdje se moglo prošvercovati a toga višeše nema...Siničić je već pokazao da koristi tudju nevolju za osobni probitak i dobitak... jer ja ne pamtim da se i jedan iskreni humanist kandidovao za predsjednika države....

VG
Veseli Gost
03:00 14.01.2015.

Tihomire, zaista je zalosno sto ovih 200 familija je terorizirano od sirotinje. Pa bivsi vlasnik je znao da ce dici da ga deloziraju . Sto si nije nabavio 100l benzina i 10 - 20 plinskih boca pa kada su dolazili da ga deloziraju trebao im je prirediti vatromet, pa neka poslije bankarski lopovi uzivaju gledajuci pocadale zidine.

MX
Mister X
23:39 13.01.2015.

Privedene 63 osobe koje su ometale deložaciju, Šteta što ova država i vlada i pravosuđe ne dozvolje teroriziranje manjine suda u izvršenju svoga posla posla kojega su super plačeni kojega tako i tako pre sporo i pre skupo odrade.. II Onda dođe Sinčić postavi se sa rajom iz sela i natjera mutavce doma. I to ga proslavi da će postati predsjednik koji fizički sređivao jadni jalovi zakon u , praksi u izvršenju presuda ! - Do sada preko 100 puta kako se lijepo pohvalio . Umjesto nakon trećega puta da je završio obvezno iza rešetki najmanje 3 mjeseca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije