Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Podignuta optužnica protiv mladića koji je grizao policajce

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
11.03.2019.
u 17:18

Mladić je rujnu pijan sudjelovao u tučnjavi, a nakon što su ga policajci priveli on se nije smirio nego je počeo divljati i lupati šakama po policijskom automobilu.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 22- godišnjaka koji je sredinom rujna prošle godine pijan sudjelovao u tučnjavi, a nakon što je intervenirala policija i posjela ga u svoj automobil, on je lupao šakama po sjedalu te vrijeđao i prijetio policajcima, pri čemu je jednoga ugrizao za prste ruke, a drugoga za potkoljenicu.

U tužiteljstvu u ponedjeljak kažu kako tog mladića tereto za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, kao i zbog prijetnje.

Optužen je da je na splitskom području 16. rujna 2018. oko 5 sati pod utjecajem alkohola (1,61 promila) sudjelovao u tučnjavi, koja je okvalificirana kao narušavanje javnog reda i mira.

Nakon što su stigli, policajci su ga posjeli na zadnje sjedište službenog vozila, ali se on ustao i počeo šakama lupati po suvozačevom sjedalu te vrijeđati policajce i prijetiti im.

Pokušao je i otvoriti vrata te pobjeći iz vozila, ali su ga policajci uhvatili za ruke, a on je jednoga od njih ugrizao za prste desne ruke.

U optužnici stoji i da su policajci, koji su došli pomoći svojim kolegama, nasilnika svladali tako što su ga poprskali sprejem nadražljivcem te mu vezali ruke. 

Potom su 22-godišnjaka odvezli u stanicu Hitne pomoći u obližnjem Domu zdravlja, i to zbog ozljeda koje je zadobio u spomenutoj tuči.

Pri izlasku iz policijskog vozila on je nastavio vrijeđati policajce te je lupao glavom po automobilu, a jednoga policajca ugrizao je za desnu potkoljenicu.

Po povratku iz stanice Hitne pomoći, u prostorijama Postaje granične policije je trojici policajaca prijetio smrću.

Ministrica Žalac rasplakala se pred novinarima

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
19:37 11.03.2019.

Tu popravka nema.Radi takovih, steta sto je prosao srednji vijek.

Avatar navijač
navijač
18:53 11.03.2019.

Jel bio cijepljen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije