Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN BBB-OVACA

Tunjić je navijaču pucao u glavu pa je nastavio rešetati njegove prijatelje

braća Tunjić
Foto: VL
08.04.2015.
u 22:23

Do pucnjave je došlo dan nakon što su "antimamićevci" u restoranu u Teslinoj ulici pretukla dvojicu članova suparničke frakcije

Protiv Marka Tunjića (28), pripadnika popularno nazvane 'promamićevske' skupine navijača, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u srijedu je podignulo optužnicu zbog četiri pokušaja teškog ubojstva.

Krajem listopada prošle godine sukobile su dvije frakcije Bad Blue Boysa – s jedne su se strane našli navijači koji podržavaju Mamićevo vođenje Dinama, a na suprotnoj strani bili su navijači koji žele Mamićev odlazak iz kluba. Večer nakon što su u restoran u Teslinoj ulici u Zagrebu upali 'antimamićevci' i istukli dvojicu članova suprotne navijačke frakcije, BBB Fan Cluba, Tunjić se odlučio osvetiti. Svojim protivnicima priredio je 25. listopada oko 1.25 sati sačekušu na raskrižju VII. Retkovca i Ulice Roberta Močiljanina. Do tamo se dovezao s još nekolicinom istomišljenika i krenuo prema kombiju u kojem su bili 'antimamićevci'. Među njima je bio i neformalni vođa Danijel Hrnjak koji je lupanjem po kombiju ostale navijače nastojao upozoriti da slijedi napad.

Prema optužnici, Tunjić je u tom trenutku zapucao prema M. Ć., ali je zrno prošlo neposredno pored njegove glave i razbilo suvozačevo staklo. Tunjić nije stao s pucačinom već je u Filipa Šostarku (23) ispalio hitac koji ga je teško ranio. Nakon toga, došao je do kombija i želio ubiti Miroslava Turkovića (38) u kojega je ispalio dva hica iz pištolja. Turkoviću je tada život spasila tek brza reakcija hitne pomoći. U kombiju su tada bila još dvojica navijača, M. N. i M. Ć. prema kojima je Tunjić također zapucao, ali nije ih uspio ozlijediti jer je jedan od navijača koji su se našli na meti uspio upaliti kombi i pobjeći s mjesta događaja.

Nakon toga, Marko Tunjić nestao je na dva tjedna, a nakon što je uvidio da neće moći zauvijek bježati, sam se prijavio u remetinečki zatvor. Otada je tamo u istražnom zatvoru, gdje će vjerojatno i ostati do daljnjeg zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Prijavio se napadač koji je izrešetao kombi BBB-ovaca

Komentara 22

BE
berogrga
19:19 08.04.2015.

Danijel Hrnjak i njegova ekipa su prvi počeli sa terorom prema Tunjiću i njegovoj ekipi.

Avatar lobel9
lobel9
22:49 08.04.2015.

...ako ja mogu dati jedan svoj komentar, s neutralne strane...? poznajem Marka, zapravo cijelu obitelj. radnicka Hrvatska obitelj, pokojni otac legenda, pripadnik 9 gardijske brigade(pokoj mu dusi), sva cetri brata veliki navijaci Dinama, pravi, istinski. nekada sam se zabezeknuo koliko vole taj klub. iako stariji od Marka volio sam s njim popricati, uvijek je platio ili popio pice, pomagali smo si u teretani, pristojan u svakom pogledu. najstariji brat, pravi fanatik, ljubitelj Dinama i cijelog tog BBB pokreta(EBB za one koji razumiju), vjernik i fakin koji je bio u onoj skupini 36 mudonja koji odlaze prvi u Bg na Partizan-Zagreb 2004...i ostala dva brata takodjer zestoki pripadnici BBB...reci cu da me taj njegov postupak zatekao, nisam znao da je za tako nesto spreman, zato sam siguran da ga je nesto na to nagnalo. ne odobravam, da se razumijemo. radeci kao dostavljac i ziveci u limenci ne vidim bas da mu je financijsko stanje bilo idealno, pogotovo price o Mamicevim eurima ne drze vodu...Bedici, hvala Bogu nije bilo mrtvih, zbilja bih apelirao na vas da se takve stvari vise ne dese, nikada! on ce za svoj postupak morati odgovarati, nadam se da ce ostati na tome. i da vise nikada necete dignuti ruku jedan na drugog.

DU
Deleted user
20:29 08.04.2015.

Čemu komentirati kretene i besposličare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije