Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Podignuta optužnica protiv direktora dimnjačarskog društva iz Višnjana zbog smrt dvoje mladih

Dvoje mladih, 27-godišnji Patrik Blaška i 22-godišnja Lara Nikolić, otrovali su se ugljičnim monoksidom 25. listopada 2015. godine.
22. rujna 2020. u 15:34 2 komentara 246 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon provedene istrage u slučaju smrti dvoje ljudi zbog trovanja ugljikovog monoksida na području Višnjana 2015. godine, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 35–godišnjaka i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. 

Računalo Novi način učenja 5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu

U optužnici stoji da se 35-godišnjem direktoru dimnjačarskog društva na području Višnjana stavlja na teret da je propustio postupati sukladno odredbama iz Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova, kojom je dimnjačar dužan provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao za centralno grijanje i pripremu tople sanitarne vode. On je trebao o nedostacima obavijestiti ovlaštenog distributera koji je dužan odmah isključiti opskrbljivanje plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje.

- Uslijed tog je propusta 25. listopada 2015. u apartmanu u sklopu ugostiteljskog objekta na području Višnjana, zbog tehničke neispravnosti dimnjaka koja je uzrokovala njegovu poroznost, došlo do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala dimnjaka kroz elektro prekidač rasvjete i kroz instalaciju klima uređaja, čime je u apartmanu došlo do znatnog povećanja ugljikovog monoksida kojeg je udisalo dvoje gostiju u apartmanu te su otrovali ugljikovim monoksidom i od toga preminuli - navodi se u optužnici, prenosi Glas Istre. 

HOROR U ZAGREBU Zatočio i maltretirao svoju partnericu: Pobjegla je tako što je skočila kroz prozor

Podsjećamo,  27-godišnji Patrik Blaška i 22-godišnja Lara Nikolić otrovali su se ugljičnim monoksidom 25. listopada 2015. godine. Ovo nije prva podignuta optužnica u navedenom slučaju. Naime, Odvjetništvo je ranije podignulo optužnicu protiv dimnjačara Đine Tomića da je propustom pri čišćenju dimnjaka prouzročio smrti. On je na sudu proglašen nevin. 

Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • Tihomir65:

    Naime, Odvjetništvo je ranije podignulo optužnicu protiv dimnjačara Đine Tomića da je propustom pri čišćenju dimnjaka prouzročio smrti. On je na sudu proglašen nevin. Znači bla bla bla a na sudu ipak se sazna cijela istina ...... Ako naknadno kasnije ... prikaži još!je nešto postavljaš i bušiš dimnjak da dolazi do strujanja dima u prostore ... Dimnjak je graše sa zagradom i ima uporabnu dozvolu . U koliko soba toga hotela je još ulazio plin . I dli je moguće sa uređajima ustanoviti takav kvar nedostatak . Utičnica i spoj sa dimnjakom ?

  • nordic:

    Tužno. I meni školska tako preminula. On, dečko i frend. Imala je samo 20g. Počivali u miru i sućut obiteljima.