Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Podignuta optužnica protiv direktora dimnjačarskog društva iz Višnjana zbog smrt dvoje mladih

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
22.09.2020.
u 15:34

Dvoje mladih, 27-godišnji Patrik Blaška i 22-godišnja Lara Nikolić, otrovali su se ugljičnim monoksidom 25. listopada 2015. godine.

Nakon provedene istrage u slučaju smrti dvoje ljudi zbog trovanja ugljikovog monoksida na području Višnjana 2015. godine, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 35–godišnjaka i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. 

U optužnici stoji da se 35-godišnjem direktoru dimnjačarskog društva na području Višnjana stavlja na teret da je propustio postupati sukladno odredbama iz Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova, kojom je dimnjačar dužan provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao za centralno grijanje i pripremu tople sanitarne vode. On je trebao o nedostacima obavijestiti ovlaštenog distributera koji je dužan odmah isključiti opskrbljivanje plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje.

- Uslijed tog je propusta 25. listopada 2015. u apartmanu u sklopu ugostiteljskog objekta na području Višnjana, zbog tehničke neispravnosti dimnjaka koja je uzrokovala njegovu poroznost, došlo do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala dimnjaka kroz elektro prekidač rasvjete i kroz instalaciju klima uređaja, čime je u apartmanu došlo do znatnog povećanja ugljikovog monoksida kojeg je udisalo dvoje gostiju u apartmanu te su otrovali ugljikovim monoksidom i od toga preminuli - navodi se u optužnici, prenosi Glas Istre. 

Podsjećamo,  27-godišnji Patrik Blaška i 22-godišnja Lara Nikolić otrovali su se ugljičnim monoksidom 25. listopada 2015. godine. Ovo nije prva podignuta optužnica u navedenom slučaju. Naime, Odvjetništvo je ranije podignulo optužnicu protiv dimnjačara Đine Tomića da je propustom pri čišćenju dimnjaka prouzročio smrti. On je na sudu proglašen nevin. 

Komentara 2

SO
Sotona
09:42 23.09.2020.

Naime, Odvjetništvo je ranije podignulo optužnicu protiv dimnjačara Đine Tomića da je propustom pri čišćenju dimnjaka prouzročio smrti. On je na sudu proglašen nevin. Znači bla bla bla a na sudu ipak se sazna cijela istina ...... Ako naknadno kasnijeje nešto postavljaš i bušiš dimnjak da dolazi do strujanja dima u prostore ... Dimnjak je graše sa zagradom i ima uporabnu dozvolu . U koliko soba toga hotela je još ulazio plin . I dli je moguće sa uređajima ustanoviti takav kvar nedostatak . Utičnica i spoj sa dimnjakom ?

NO
nordic
10:38 23.09.2020.

Tužno. I meni školska tako preminula. On, dečko i frend. Imala je samo 20g. Počivali u miru i sućut obiteljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije