Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Daruvarac

Ipak ih stiže kazna? Podignuta optužnica protiv svjedoka premlaćivanja Lorene (18)

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
21.03.2019.
u 20:47

Optužnicom im se stavlja na teret da su 9. siječnja 2019. na ročištu nadležnog suda u Zadru; iako su kao svjedoci upozoreni da su dužni govoriti istinu, da ne smiju ništa prešutjeti te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, iskazali da nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao oštećenicu, iako su bili svjesni da to nije istina

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana, odnosno protiv 27-godišnjakinje, 27-godišnjaka, 40-godišnjakinje i 26-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona. Radi se o slučaju Daruvarac.

Optužnicom im se stavlja na teret da su 9. siječnja 2019. na ročištu nadležnog suda u Zadru; iako su kao svjedoci upozoreni da su dužni govoriti istinu, da ne smiju ništa prešutjeti te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, u vezi događaja od 13. lipnja 2018.

To je večer kada je u caffe baru okrivljenik Darko Kovačević udarao oštećenicu Lorenu Gurlicu (18); iskazali da nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao oštećenicu, iako su bili svjesni da to nije istina, budući da je na snimci video nadzora caffe bara vidljivo da su svi bili u neposrednoj blizini okrivljenika i oštećenice u vrijeme dok je okrivljenik više puta udario oštećenicu, kako rukama, tako i nogama u glavu i tijelo.

Ključne riječi

Komentara 14

IP
info_punkt
21:10 21.03.2019.

Želiš biti prijatelj i družiti se s kriminalcima i ološem? To ti je cool? Vrte se runde, vuku se crte, troši se lova! Nema problema, ali to je druženje povećanog rizika. Snosi poslijedice.

IP
info_punkt
21:05 21.03.2019.

ajde konačno da i te bitange nešto rade. Nadam se da će dosuditi svakome bar po godinu dana za krivokletstvo, s obzirom kakvo djelo su pokušali prikriti.

IH
iron.hide.54966
21:02 21.03.2019.

Zatvor , za primjer ostalima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije