Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBNE DODATNE STUDIJE

Podaci iz Izraela: Cijepljenje odraslih štiti i necijepljene osobe iz njihove okoline, posebno djecu

A Medic Prepares A Dose Of the COVID-19 Vaccine At An Israeli Checkpoint
Foto: DEBBIE HILL/Newscom/PIXSELL
1/3
06.04.2021.
u 10:58

Oko trećine od 1,95 milijuna korisnika sustava zdravstvene zaštite Maccabi Healthcare Services (MHS), svi stariji od 16 godina, primili su najmanje jednu dozu cjepiva do 30. siječnja

Novi podaci iz Izraela, u kojemu je odmaknula kampanja cijepljenja protiv koronavirusa cjepivom Pfizer/BioNTech, sugeriraju da cijepljenje odraslih štiti i necijepljene osobe koje žive u njihovoj blizini, a posebno djecu.

Oko trećine od 1,95 milijuna korisnika sustava zdravstvene zaštite Maccabi Healthcare Services (MHS), svi stariji od 16 godina, primili su najmanje jednu dozu cjepiva do 30. siječnja.

Proučavajući epidemiološku situaciju u 223 zajednice znanstvenici su uočili da je s porastom broja cijepljenjih odraslih osoba stopa zaraze među necijepljenim korisnicima sustava MHS-a u istim zajednicama padala - posebice među djecom.

MHS je drugi najveći izraelski sustav zdravstvene zaštite.

"Iako je uočena zaštita necijepljenih osoba, povezana s cijepljenjem odraslih, ohrabrujuća, potrebne su dodatne studije kako bi se utvrdilo hoće li to i kako pomoći izgledima za kolektivni imunitet i iskorjenjivanje bolesti", napisali su znanstvenici u studiji objavljenoj u srijedu na stranici medRxiv.

Studija nije prošla znanstvenu recenziju.

 

Gospodin Krsto danas se cijepio na Velesajmu: "Sve je uredu. Prijavio sam se prije desetak dana"

Komentara 1

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
15:28 06.04.2021.

I još više. Cijepljeni postaju super ljudi, mogu i letjeti. I disati pod vodom. A radi se na tome da će moći i na Mars - bez odijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije