Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKO NASILJE

Pod utjecajem alkohola vrijeđala supruga i svekrvu pa je uhitili: 'Govorila sam ono što ne mislim, žao mi je'

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
02.01.2023.
u 11:36

Žena je priznala cijeli prekršaj, govoreći kako je toga dana kuhala i spremala u kući te uz to konzumirala crno vino, a nakon što se napila, krenula se verbalno prepirati sa suprugom

Nakon što je pijana izvijeđala supruga i svekrvu, ženi (34) sa šireg zagrebačkog područja nepravomoćno je dosudio 1.008 eura, odnosno 7.600 kuna kazne i 13,26 eura sudskih troškova, u slučaju koji se dogodio u listopadu. Tada je 34-godišnjakinja s 3.08 promila alkohola u krvi ''ponovila psihičko nasilje u obitelji na štetu supruga'', navodi se u presudi.

Naime, sve je započelo u obiteljskoj kući supružnika, prenosi Danica.hr

''Tijekom svađe, hodajući po kući, udarala je nogama po sobnim i ulaznim vratima te ga psovala i vrijeđala riječima: ‘J**o ti bog mater, odi si svojoj majci k***i‘. Nakon što je otišao u kuću u kojoj živi majka, u istom dvorištu, došla je za njim i udarala snažno rukama i nogama po zaključanim ulaznim vratima. 

Pritom je vrijeđala svekrvu pogrdnim riječima: ‘J**o ti bog mater, dvolična k***o‘. To je kod supruga i svekrve izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, a Mateja je već osuđivana u siječnju zbog nasilja u obitelji u pijanom stanju'', navodi se u presudi prekršajnog suda.

Žena je priznala cijeli prekršaj, govoreći kako je toga dana kuhala i spremala u kući te uz to konzumirala crno vino, a nakon što se napila, krenula se verbalno prepirati sa suprugom.

''Bila sam pijana i govorila sam suprugu i svekrvi ono što ne mislim. Žao mi je što sam se dovela u ovakvu situaciju zbog svih članova obitelji jer smo inače u dobrim odnosima. Svjesna sam svega, već ranije sam zbog iste stvari bila i u zatvoru, ali obećavam da se više nikad neće ponoviti'', branila se 34-godišnjakinja.

Suprug je pak ispričao kako je sve eskaliralo kada je 34-godišnjakinja popila sav alkohol pa je otišla do dućana kupiti još. 

''Kad je došla s novom bocom, uzeo sam joj pa se počela agresivno ponašati. Nakon svega, moja majka je odlučila pozvati policiju'', ispričao je.

Sud je saslušao i svekrvu koja je kazala kao je sa svojom snahom inače u dobrim odnosima, osim u trenucima kada je pod utjecajem alkohola pa postane agresivna.

''No, moram reći da unatrag nekoliko mjeseci radi i ide svaki dan na posao, a dok je ona na poslu ja čuvam njihovo dijete'', nadodala je svekrva, zbog čega je sud na kraju 34-godišnjakinji dosudio 7.600 kuna, odnosno 1.008 eura kazne, kao i 13,26 eura sudskih troškova. S obzirom da je u pritvoru provela gotovo jedan cijeli dan, od kazne joj se odbija 600 kuna. 

>> VIDEO Vlada danas donosi novu uredbu o cijenama goriva, Petrol i Crodux i dalje imaju više cijene

Komentara 2

BF
bf23
23:04 02.01.2023.

Jelena Valjaca..

LI
liliZG
12:34 02.01.2023.

što trijezan misli , pijan govori------dobra stara narodna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije