Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Pod Marjanom niknula golema zgrada, susjedi ogorčeni: To je novi kineski zid

Nova zgrada na Marjanu većini kuća zaklonila pogled
Foto: Milan Šabić/Pixsell
1/7
24.02.2020.
u 13:56

Na Mejama u Mihanovićevoj ulici od kućnog broja 36 do 42 izgrađena je betonska zgrada koja je zaklonila pogled većini kuća iza te građevine

Pod Marjanom je niknula golema zgrada zbog koje negoduju brojni Splićani. Zovu je novim kineskim zidom, gigantskom palačinkom i mnogi se pitaju tko je dopustio njezinu gradnju.

Na Mejama u Mihanovićevoj ulici od kućnog broja 36 do 42 izgrađena je betonska zgrada koja je zaklonila pogled većini kuća iza te građevine

U zgradi će se navodno nalaziti hotel, a kao investitor spominje se Baldasar Vuksanović, čije se ime provlačilo u aferi Panama Papers, piše Jutarnji list.

Iz tvrtke Antino d. o. o., koja je investitor, tvrde da su izgradnja, oblik i veličina u skladu sa zakonom te da imaju sve potrebne dozvole. Priznaju da su susjedi pokrenuli postupak na Upravnom sudu.

Nova zgrada na Marjanu većini kuća zaklonila pogled
1/7

– Sve potrebne dozvole su ishođene, imamo konačnu građevinsku dozvolu koja nije pravomoćna jer su susjedi pokrenuli postupak pred Upravnim sudom. U prvom stupnju njihova žalba je bila odbijena i sad čekamo sljedeću odluku. Međutim, gradnja je dopuštena i u skladu je s građevinskom dozvolom – rekao je odvjetnik Goran Šverko iz Zagreba, koji je u tvrtki Antino d. o. o. član Uprave.

Osnivač te tvrtke je tvrtka registrirana u Panami koja se zove Trading Representaciones, a u kojoj se kao direktor spominje poduzetnik Baldasar Vukasović, koji je također vlasnik čestice na kojoj se gradi zgrada.

Ključne riječi

Komentara 4

VL
vlada1
14:26 24.02.2020.

Na Marjanu kranovi,pod Marjanom hramovi,besramno skupi,bespravni stanovi....

DU
Deleted user
15:42 24.02.2020.

Postoji neko čudno uvjerenje kod stanovnika gradskih stanova da im ništa ne smije zaklanjati pogled na sve četiri strane svijeta do horizonta. A gradovi sami po sebi su naslagane kutije, manje i veće u koje treba nagurati što više ljudi.

NK
Niksa_Kaos
08:26 25.02.2020.

Hahaha! Daša Gazde iz Društva arhitekata Splita i članica komisije za urbanizam Grada Splita objašnjava nam u debelim diplomatskim rukavicama i sa još debljim obrazom, kako eto možemo diskutirati o „moralu projektanta" i kako bi plan GUP-a mogao možda bitii strožiji, ali što je tu je. Mislim nije da ona i njene kolege i suradnici mogu i imaju nešto suvislo i konstruktivno reći na ovaj i slične slučajeve kojima Split obiluje. Ali ipak treba čuvati radno mjesto, plaćicu i ne talasat previše, jel'... I to je struka. Za izrigat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije