Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon nesreće

Pod čudnim okolnostima umro osuđeni kamatar iz Hrvatske

Miro Čalušić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.03.2018.
u 22:39

Čalušić je od srpnja prošle godine bio nedostupan hrvatskim vlastima i za njim je bila raspisana tjeralica

Jučer u 18,20 sati dogodila se prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom na magistrali Livno - Tomislavgrad u kojoj su sudjelovali M.B. (32) iz Zenice upravljajući teretnim vozilom i M.Ć. (40) iz Tomislavgrada, upravljajući automobilom marke Golf.  

U 02,05 sati djelatnici PU Tomislavgrad zaprimili su dojavu od strane dežurnog liječnika Doma zdravlja Tomislavgrad da je dovezena osoba koja je na putu do DZ preminula. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Tomislavgrad, te utvrdili da se radi o osobi M.Ć, koja je ranije sudjelovala u prometnoj nezgodi. Njemu je, nakon što je u nesreći prošao bez ozljeda, kod kuće u Pasiču gdje je trenutno boravio, pozlilo. Pozvana je Hitna pomoć koja ga je prevezla u Dom zdravlja Tomislavgrad. Međutim, kada je dovezen tamo, M.Ć više nije davao znakove života. 

Kako doznaje net.hr, radi se o jednom od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 40-godišnjem osuđenom kamataru Miri Čalušiću.

Podsjećamo, Čalušić je od srpnja prošle godine bio nedostupan hrvatskim vlastima i za njim je bila raspisana tjeralica. Prošle godine je kažnjen sa šest godina i tri mjeseca zatvora zbog kamatarenja, te mu je prema zakonu odmah bio određen istražni zatvor.

Kako se nije pojavio u Remetincu gdje je trebao čekati pravomoćnost postupka Općinski kazneni sud u Zagrebu izdao je za njim tjeralicu.

Čalušić je zbog sumnji da je davao lihvarske kredite bio uhićen još u siječnju 2013. godine, a tek u srpnju prošle godine izrečena mu je nepravomoćna presuda. Kažnjen je jer je oštetio 20 građana, kojima je oko 30 milijuna kuna jer im je zaračunavao nesrazmjerno visoku kamatu.

Prema presudi je morao je vratiti 27,8 milijuna kuna ilegalne zarade, a na Županijskom sudu u Zagrebu u tijeku je bio žalbeni postupak.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:55 15.03.2018.

A kakva je razlika između njega, banaka i ovršnih zakona van pameti, nikakva, nije da ga branim daleko od toga al sve šta je god radio radio je po regulama i zakonskim propisima rh, žalosno al istinito, šta rade ove agencije za utjerivanje dugova, rade potpuno istu stvar šta je radio i ovaj sad već pokojni, gospodo draga zakoni van pameti trebaju se mjenjat, napregnite malo taj pileći mozgić.

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
06:44 15.03.2018.

Nedostzpan Todoric nedostupan Gotovina nedostupan kamatar iz BIH nedostupan Paravinja nedostupan Horvatincic nedostupan Sauha u nasoj drzavi je jedino dostupan kredit s nepovoljnom kamatom

DA
darkofu
23:07 14.03.2018.

đubre,gorio u paklu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije