Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE RIJEČI

Oštećeni: Želim smrt tim ljudima i izgleda da ću im ja morati presuditi

Miro Čalušić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
15.09.2014.
u 17:19

Nediljko Banić je, prema optužnici, zbog ugovora o zajmu koji je potpisao s Čalušićem ostao bez hotela vrijednog 1,5 milijuna eura

Na suđenju Miri Čalušiću (na slici), optuženom da je od 2007. do lani lihvarskim ugovorima sa 25 osoba nezakonito stekao oko 31,1 milijun kuna, danas su u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pale teške riječi Nediljka Banića, koji je zbog ugovora o zajmu s Čalušićem ostao bez hotela Astoria u Trogiru. Nakon što mu je tužiteljstvo predočilo sadržaj izjave o uzajamnim odnosima s Čalušićem, koju je potpisao i prema kojoj je od Čalušića primio 1,5 milijuna eura, rekao je: “Želim smrt svim tim ljudima i izgleda da ću im ja morati presuditi”.

Inače, u optužnici protiv Čalušića i ostalih navodi se da je Banić zbog zajma od 65.000 eura od Čalušića, ostao bez hotela vrijednog 1,5 milijuna eura. Svjedočio je i Nikša Domić, vlasnik nekadašnje kemijske čistionice, koja je bila jedan od najstarijih obrta u Dubrovniku. Od Čalušića je 2009. pozajmio 105.000 eura, a na ugovoru o zajmu pisalo je da posuđuje 154.000 eura. Čalušić je potom i s Domićevom majkom potpisao ugovor o zajmu, kad joj sin nije vratio zajam, te ugovor o prijenosu vlasništva na kući.

Domić je kazao da mu je novac pozajmljen od Čalušića predao odvjetnik Ivan Kusalić, te da danas odvjetnika krivi za sve probleme. Kad je odlučio investirati u kemijsku čistionicu bio je prezadužen, pa se obratio Kusaliću koji mu je rekao da ima investitora. Novac je trebao uložiti u gradnju apartmana i proširenje prostora u kojem je bila čistionica. Od posuđenih 105.000 eura, Čalušiću je vratio 9000 eura. Kada ga je Čalušićeva odvjetnica Višnja Drenški-Lasan pitala je li tih 105.000 eura i uložio u apartmane, Domić je uzvratio:

- Pa da i jesam, što se to ikoga tiče. Nisam kockar, kao što su to pisali lokalni mediji.

Komentara 33

Avatar bok
bok
18:04 15.09.2014.

cesto se vide u Hrvatskoj na banderama ponude z alihvarskim kreditima. Ne mogu razumiti zasto se te bande ne uhiti i kazni.

DU
Deleted user
18:34 15.09.2014.

Koja je razlika od bankovnih kredita u Švicarcima ili bilo kojoj valuti? Banke su legalizirani lihvari,to je razlika!

BS
bravo_sammir
23:55 15.09.2014.

Nisu bas pametni da ot takvih likova posudjuju. A te lihvate treba po kratkom postupku. Vidi im se cak na facama da su probisvijeti, kriminalci i siledjije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije