Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopuna programa

Počinje javna rasprava: Evo koje nove sadržaje HRT nudi Vladi

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.09.2015.
u 21:37

HRT u priopćenju ističe da Vladi predlažu "proširenje postojećih obveza i dodatne javne programske sadržaje" i to "zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj provedbi programa restrukturiranja"

HRT je danas otvorio javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna programskih obveza Hrvatske radiotelevizije proizišlih iz Ugovora između Hrvatske radiotelevizije i Vlade za razdoblje od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2017., izvijestili su iz javne televizije.

U priopćenju ističu da Vladi predlažu "proširenje postojećih obveza i dodatne javne programske sadržaje" i to "zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj provedbi programa restrukturiranja". "Programom restrukturiranja tijekom posljednje dvije godine ostvarene su uštede, što omogućuje da se dodatni sadržaji mogu ostvariti u okviru postojećega financijskoga okvira odnosno bez povećanja mjesečne pristojbe", ističu iz HRT-a te dodaju kako zakon nalaže provedbu javne rasprave o njihovu prijedlogu Vladi.

Provedbu javne rasprave, koja će trajati do 15. listopada, pratit će povjerenstvo u kojem po dva člana imenuju glavni ravnatelj HRT-a i Vlada.

HRT se u priopćenju pohvalio samo nekim od izmjena koje predlažu:

pokretanje HRT – Radija Sjever; HRT – Radio Sjever bio bi opći radijski kanal regionalne pokrivenosti – pokrivao bi područje Međimurske i Varaždinske te dijelove Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. HRT to područje dosad nije pokrivao regionalnim radijskim programom te bi na taj način povećao svoju prisutnost na spomenutim područjima, izvješćivao o lokalnim i regionalnim temama te ih učinio vidljivijima u hrvatskome medijskom prostoru ispunjavajući tako svoju javnu ulogu u hrvatskome društvu

– povećanje količine programa sa šibenskog područja i izmjena naziva Radio Knina u Šibensko-kninski radio – HRT namjerava snažnije nego dosad programski pokriti zbivanja na šibenskome području te ga učiniti vidljivijim u hrvatskome medijskom prostoru ispunjavajući tako svoju javnu ulogu u hrvatskom društvu

– nadomještanje satelitske distribucije Međunarodnoga televizijskog programa i radijskog programa Glas Hrvatske za područja izvan Europe internetskom distribucijom – to će omogućiti bolji uvid u stvarni interes i preferencije gledatelja utječući tako posredno na vrstu i kvalitetu emitiranih programskih sadržaja

– proizvodnju dodatnih sadržaja; riječ je o sadržajima povezanim s određenim događajima, koje nije moguće uklopiti u programsku shemu i raspored emitiranja određenog kanala radijskog ili televizijskog programa i njihovu distribuciju putem otvorene elektroničke mreže.

Sve izmjene koje predlaže HRT pročitajte u dokumentu ispod teksta.

>>Uoči godišnjice emitiranja istražili smo što se događa na N1 televiziji

>>Kontrolori HRT-a više ne smiju ulaziti u vaš dom! HRT: Naći ćemo druge pravne modele

 

Komentara 10

DU
Deleted user
21:42 01.09.2015.

Zadnji nosioc štafete opći s generalnim sekretarom centralnog komiteta...

ZR
Ze Roberto u
22:07 01.09.2015.

Samo ti druze Radmane predlazi; Selo Donji Prnjarevec ti je pred izdisajom, a tebe jedino moze "spasiti" maneken Stazic.......

MO
mojazemlja
22:29 01.09.2015.

North Corea .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije