Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE
Povratak na članak

Početak nastave u 9 umjesto u 8 sati?!

Jedno od najnovijih istraživanja pokazuje da pomicanje početka nastava za oko sat vremena produljuje san tinejdžera, poboljšava ocjene i pozornost

Komentari 17

AT
attimo
15:03 24.12.2018.

Jeste kako da ne, bas je suprotno, sto prije se djeca nauce obavezama, to ce prije postati ozbiljni i odgovorni ljudi. Ja putova sat vremena vlakom u srednju skolu ovdje u CH, u drugi grad, i sat nazad, naravno. Sto znaci da si u 6h vec morao biti stand up vatati prugu. I tako vecina djece, i ne samo djece nego i odraslih sto idu na posao. Oni svi putuju tamo amo, non stop. Rijetko tko radi ispod kuce. Svicarci sada dizu osnovnu skolu na 18 godina, sva djeca moraju imati diplomu ili maturu kao OSNOVNO obrazovanje. To ce im biti minimalno obrazovanje, ( osnovna skola ) , a sve ostalo visa i visoka strucna sprema. Zamislite, oni koracaju brzim koracima naprijed, da im djeca budu sto spremnija za trziste rada, a ovi nasi prave ljencuge od djece, ionako im je obrazovanje na samome dnu dna i domaca ekonomija na koljenima.

VL
SE
Seprtlja
15:13 24.12.2018.

Koja bedastoca. U 20 h pogasiti internet, knjigu u ruke i krevet. Bit će naspavani i budni u 6 za doručak. Isprobana metoda. Taj ko i onaj ministar nekad,primorac što je izvalio da djeca do 4 razreda trebaju naučiti čitati,ne prije siliti djecu ako neće.

VL
DU
Deleted user
14:28 24.12.2018.

Još jedan snažan doprinos razaranju obitelji. Kako će roditelj koji radi od sedam voditi dijete u školu?

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:02 24.12.2018.

Ako je dijete nauceno da bude u krevetu u 9, najkasnije 10 sati bit ce ispavano I spremno za nastavu u 8 vjutro.

VL
DU
Deleted user
14:57 24.12.2018.

Prijatel, probaj sa strankom "Glup!o". Buš imal vise uspeha.

VL
JU
jujo1
15:26 24.12.2018.

Neka nam taj veliki budala kaze gdje i u kojoj zapadnoj zemlji nastava u skoli pocinje u 9 sati.Taj nikas nije bio u zapadnim zemljama i hoce da nama soli pamet.

VL
AS
aspiranto1950
15:03 24.12.2018.

Kod nas je radni ritam toliko moderan kao da ujutro od 5 - 7 izvodimo krave na pašu, a onda kad ih ostavimo u štalu idemo polako u 7 na posao, pa od 8 radimo.

VL
Avatar bobdog
bobdog
16:10 24.12.2018.

Dok smo početak školskog dana pozdravljali,Za domovinu s Titom ,a učitelj bio Bog i batina sa svim ovlastima od šamara do packi i klečanja,nekako nam je i išlo.Hnosići,kurikulumi,životne škole,tabletići i ostala božanstva ,odošmo mi za Honduras.

VL
KR
Kalkulirano riskantan
15:39 24.12.2018.

Uvijek PAMETUJE netko tko nema veze sa stvarnim životom.

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
07:23 28.12.2018.

Još jedna BUDALAŠTINA. Dokoni pop jariće krsti. Ajde lana, barem ti nemoj pisati budalaštine i još pitati Puljka i Fuksonju. BLJAK...

VL
Avatar dzambo
dzambo
16:15 24.12.2018.

Ovdje u Americi kod mene je nesto slicno isto….jako kasno skole pocinju a I vecina radnika ide na posao...ali ovdje djecu voze autobusi skolski to mi poreznici za to placamo I velike su guzve kad krenes na posao I kad se vracas jer se podudaraju jedni I drugi sa odlaskom I dolaskom….ovdje kod mene gdje sam ja vec od 6 ujutro pa tam do pola 10 cak totalna guzva ko je dalje taj krene ranije da bi stigao I tak je navecer od jedno prije 5 pa sve do pola 8 totalna guzva….radnici I djeca gube kompletno citav dan I dolaze vrlo kasno I nisi vise ni za sta....polako al sigurno sve se preuzima sa Zapada a zna se kakve su americke skole pogotovo za djecu koja zavrsavaju...testovi I ostalo znanje je daleko od vrha samo pojedine skole imaju najbolje al to kosta privatno cak previse za mnoge a svi ostali su ispod prosjeka u znanju….I kad ih zaustavis na ulici vise znaju ko je najbolj….raper...koje je igrica naj...nego ko je njihov guverner il senator u toj drzavi...ma ima toga mali million za pricat….sve u svemu sve se svodi da su osobe kompletno zauzete po cita dan I pritisak je uvijek da se sve stigne na posao...sa posla...I nima tu puno vrimena za opusteni zivot I dok si bukvalno reka ''keks'' ode par godina ti ko par dana....I tak citav zivot...oni od prije su barem imal bolje znanje u skoli I sto je jako vazno postovanje prema starijem I nastavnicima...profesorima...I znali su puno toga...

VL
SJ
Sve je uzalud
18:25 24.12.2018.

.....prilicno prljava, nedolicna, pokvarena, zlostavljacka, genocidna odluka......pocetak nastave mora biti pola sata prije radnog vremena roditelja.....pa tko ce pratiti djecu u 9 sati u skolu ako roditelju rade u 8 sati...

VL
LU
lupa
16:12 24.12.2018.

Iznimno debilna ideja. Djeca su idmorna i u 6 ujutro ako ih stavite spavati na vrijeme. A posto roditelju po modernom odgooju dozvoljavaju djeci da idu spavati i iza 10-11 navecer naravno da su ona umorna do podneva. Generacije klinaca,medu kojima sam bila i ja smo isli spavat u 8-8:30 i dizanje ujutro nije bila drame. I jos nesto, roditelji,molim vas, pocnite hraniti djecu prije odlaska u skolu. I to konkretnom hranom,ne slatkim mueslima i kupovnim croassanima. Klnici su zivcani i umorni vec i prije velikig odmora jer su gladna. Samo na tome svaki nastavnik vidi prehrambene navike obitelji.

VL
ON
ona.
18:29 24.12.2018.

da...I kak će to utjecat na bolje ocjene za srednje škole? Ljudi moji pa djeca putuju i nekima treba 1-2 ako ne i 3 da bi došli u školu. Pa ako pomaknete sate kako mislite da će naucit nekaj kad neki ni sad nemaju vremena jer rijetko imaju javne prijevoze i samo putovanje dugo traje. Učenica putuje iz vrbovca za dugo selo, učenik putuje iz ivanića za dugo selo i rijetko imaju vlakove pa moraju cekat i po sat-dva? Di su radne navike? Digne se iz kreveta (kojeg ostavi da ga mamica pospremi), doruckuje kaj mu mamica pripremi, sjedne pred tv ili uzme mobitel i visi na društvenim mrežama. Na svu neodgovornost djece(čast izuzecima), želite im podarit još vremena za razbibrigu? Smiješno..

VL
ST
stefj
14:40 24.12.2018.

Standard vani je nastava od 9 do 17, kao i radno vrijeme. Neke privatne škole kod nas rade isto tako... No, pomicanje vremena škole neće ništa riješiti, kao niti kurikulum, kurikul ili bilo što slično. Treba uvesti vaučerizaciju školstva, izjednačavanje privatnog i državnog školstva, te službenu valorizaciju kvalitete škole i učitelja. Tek onda će se vidjeti pomaci, do tada je sve pretumbavanje istog iz šupljeg u prazno... A da je sada dobar trenutak za vaučerizaciju ukazuje to da nas jedan učenik iz proračuna košta isto koliko i godinu dana privatne škole. A razlika u pristupu prema učeniku je nebo i zemlja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.