Naslovnica Vijesti Crna kronika

Počelo suđenje Martiću i Čelketiću za raketiranje Zagreba, Jastrebarskog i Karlovca

Bivšem čelniku tzv. SAO Krajine sudi se u odutnosti jer on služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj
31. svibnja 2016. u 14:27 3 komentara 1148 prikaza
rat
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

- Ovo što je Hrvatska napravila prema nama, radi se o zločinu koji je potpomognut  stranim silama  Njemačkom i Amerikom. Jedna bitka ne znači izgubljen rat. Za ovo što je Tuđman napravio, mi smo bombardirali sve njihove  gradove, Zagreb i jučer i danas, Sisak. Ako budu dalje to radili, tući ćemo i dalje njihove gradove, evo već su molili da prestanemo gađati Zagreb. A nisu napali samo ovdje  već i u Dalmaciji i u Lici. Liku smo oslobodili, a s Velebita smo skinuli njihove snage.... - čulo se u sudnici zagrebačkog  Županijskog  suda,  na početku suđenja Milanu Martiću i Milanu Čelketiću  zbog  raketiranja Zagreba, Jastrebarskog  i Karlovca u svibnju 1995.

Gore navedene riječi izgovorio je Milan Martić, malo nakon akcije Bljesak, kojom su početkom svibnja  1995. hrvatska  policija i vojska oslobodile zapadnu  Slavoniju. Martić te riječi nije izgovorio u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, jer mu se sudi u odustnosti, pa je u sudnici preslušana snimka  jednog od njegovih govora. Osim toga pregledane su snimke snimljene nakon  raketiranja  Karlovca  i  Zagreba,  a na njima se vide mrtvi civili, razrušene i oštećene zgrade, oštećeni automobili... Bivšem čelniku tzv. SAO Krajine  sudi  se u odutnosti jer on služi kaznu  od 35 godina zatvora zbog ratnih  zločina počinjenih u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata. Kako je haaškom  presudom  osuđen  i zbog raketiranja Zagreba, sada mu se sudi zbog napada  na  Jastrebarsko  i  Karlovac,  dok  se Čeleketiću, koji je također nedostupan  jer  živi  u  Vojvodini,  sudi  i  zbog Zagreba. U tim napadima poginulo je sedam civila, a još ih je 218 bilo ranjeno.

>> Zločinac Martić pisao Haaškom sudu. Evo na što se žali i što traži!

>> Prije 20 godina Milan Martić naredio je raketiranje Zagreba

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar whitesox
  whitesox:

  ma dajte zašto maltretirati "ljude!"?odma oslobađajuća presuda!mesić i josipović će potvrditi da su ljudi imali flashback iz ww1

 • Avatar kravata
  kravata:

  To je proslost i kostalo nas je svega ali ovo sto se dogada u vladi je sigurno tragedija i kad bi poginulu mogli govorit sigurno bi se pokajali i zazalili za sto su zivit dali hrvatska se vraca na pocetak borbe za slobodu.

 • Avatar TheJack
  TheJack:

  Doista diletantski, a sve iz proracuna. Valjda je znano da se ne moze dva puta suditi za jedno isto kazneno djelo, a pogotovu ne, ako je osoba osdjena i upucena na izdrzavanje kazne. Ovdje imamo druge krivce, a to su ... prikaži još! oni koji vode ovaj cirkus.