Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratno profiterstvo

Počelo suđenje Georgu Gavriloviću: 'Nisam kriv'

Zagreb: Na Županijskom sudu počelo suđenje Georgu Gavriloviću za ratno profiterstvo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
17.05.2017.
u 09:36

USKOK ga tereti da je tijekom Domovinskog rata kupio Gavrilović u stečaju novcem namijenjenim za kupovinu oružja za obranu RH

- Nisam kriv - kazao je Georg Gavrilović kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbe za poticanje na zlouporabu položaja i ratno profiterstvo.

USKOK ga tereti da je tijekom Domovinskog rata kupio Gavrilović u stečaju, te da je pri tome novac koji mu je bio potreban za plaćanje kupovnine uzeo s računa Ivice Papeša, a taj novac bio je namijenjen za kupovinu oružja za obranu RH. Konkretnije, radilo se o 2 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a Gavrilović je prema optužnici od Joze Martinovića, sada pokojnog ministra financija, tražio da naloži Papešu da mu isplati taj novac.

Tužiteljstvo je uvodnim govorom kazalo da će dokazati navode optužnice, dok je obrana ponovno istaknula kako smatra da u ovom postupku postoje bitne povrede, odnosno da se ne može raditi o ratnom profiterstvu.

Komentara 4

GL
GlogovKolac
10:51 17.05.2017.

A tko se obogatio na odvlačenju stoke nakon Oluje...Kamioni su danima odvozili svinje, krave, teliće, konje s netom oslobođenog područja.Gdje je to završilo i koliko je netko na tome zaradio???

OB
ObrenM
10:23 17.05.2017.

Moralna vertikala i veliki domljub,koji bi osim poklonjenog domovinskog imetka, htjeo jos sudskim smicalicama pozamasnu ostetu od pokradene domovine.Dali na sudu drzi ruku na srcu ili u djepu?

Avatar javorko
javorko
10:54 17.05.2017.

"uzeo je novac s racuna"..kakva je to preglupa recenica?kako se to uzme novac s racuna ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije