Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud će odlučiti 12. listopada

Gavrilovićeva obrana zatražila odbacivanje optužnice zbog zastare

đuro gavrilović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.10.2016.
u 10:51

Rajko Čogurić, branitelj Đure Gavrilovića, pozvao se na odluku Ustavnog suda u slučaju Hypo, a vezano za ratno profiterstvo.

Hoće li optužnica protiv Đure Gavrilovića biti potvrđena, sud će odlučiti 12. listopada. Naime, na današnjoj sjednici Optužnog vijeća Gavrilovićeva obrana zatražila je da se optužnica odbaci jer smatraju da je nastupila zastara.

U svojoj argumentaciji, Rajko Čogurić, branitelj Đure Gavrilovića, pozvao se na odluku Ustavnog suda u slučaju Hypo, a vezano za ratno profiterstvo.

Pojasnio je da se u slučaju Hypo, Ustavni sud jasno očitovao da je zastara zapreka za provođenje kaznenog progona. Dodao je da ta odluka Ustavnog suda ne mora biti svima simpatična, ali se mora poštivati, odnosno da je moraju poštivati pravne i fizičke osobe, te tijela državne uprave.

Gavrilović se tereti za ratno profiterstvo prilikom privatizacije tvrtke Gavrilović, a prema optužnici tvrtku vrijednu oko 67 milijuna tadašnjih njemačkih maraka kupio je za 3 i pol milijuna njemačkih maraka. Novac za tu transakciju, prema optužnici, nabavio je po nalogu bivšeg ministra financija Joze Martinovića, a taj novac bio je namijenjen kupovini oružja za obranu Hrvatske u Domovinskom ratu.

> > Gavrilović optužen da je mesnu industriju kupio novcem namijenjenim obrani države

Komentara 3

HR
Hrabraja
12:10 05.10.2016.

Treba gospodina sa zastarom u buksu

DU
Deleted user
15:04 05.10.2016.

kradja je kradja..i zato mu to sve treba oduzeti i zatvorit na 100 godina, pa nek si onda misle kak ce krasti..nema nikakve zastare

Avatar nekakav
nekakav
11:12 05.10.2016.

naravno da je zastara. pa negdje treba crtu podvući. jer bi neki potomci avara mogli tražiti natrag slavoniju, ilira dalmaciju, i tako sve do kamenog doba. a to što se netko u jednom kratkom dijelu ljudske povijesti protupravno okoristio, nevažnožno je. što je 50 godina naspram 100.000?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije