Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal

Počelo suđenje bivšem malezijskom premijeru: Ukrao milijune pa gradio vile

Foto: LIM HUEY TENG/REUTERS/PIXSELL
28.08.2019.
u 10:26

Najibu i njegovoj supruzi Rosmah Mansor je nakon gubitka vlasti zabranjeno napuštanje Malezije, a u javnost je izašao njihov luksuzan način života. U nekretninama povezanim s bivšim premijerom pronađeno je gotovo 300 milijuna dolara imovine i gotovine.

Malezijski tužitelji u srijedu su rekli kako je bivši premijer Najib Razak zloupotrijebio svoj položaj da bi prikrio krađu stotina milijuna dolara iz državnog fonda 1MDB i ta sredstva koristio za svoj luksuz

Prvog dana najvećeg suđenja zbog financijskog skandala oko 1MDB-a tužitelj Gopal Sri Ram kazao je kako je Najib iskoristio položaj kako bi izbjegao pravosuđe, posebice nakon što je skandal izašao u javnost u srpnju 2015. godine. 

"Umiješao se u tijek istrage koja je postala poznata kao skandal 1MDB. Poduzimao je aktivne korake kako bi prikrio svoja kriminalna djela", rekao je Gopal sudu u Kuala Lumpuru. 

Malezijske i američke vlasti tvrde kako je iz fonda izvučeno 4,5 milijardi dolara. Sam Najib je 2009. bio jedan od njegovih osnivača

On je prošle godine izgubio na izborima zbog bijesa javnosti oko skandala, a od tada je optužen po 42 točke, vezano za 1MDB i druge državne entitete. Najib odbacuje bilo kakvu krivnju i tvrdi da su optužnice politički motivirane

Najibu i njegovoj supruzi Rosmah Mansor je nakon gubitka vlasti zabranjeno napuštanje Malezije, a u javnost je izašao njihov luksuzan način života. U nekretninama povezanim s bivšim premijerom pronađeno je gotovo 300 milijuna dolara imovine i gotovine. 

Komentara 1

TO
Toni66
10:44 28.08.2019.

Siromh investirao je bezvezni novac koji nisu znali da koriste u vlastitu domovinu . Vile nisu otišle nekuda tu su znači ništa posebno štetno a eto sramote i sreće za Hrvatsku vidite nismo jedini na svijetu koji sudimo Premijeru ,, dobro istina je ne možemo se usporediti sa drugima gdje se radi o 300 milijuna dolara kod nas je smo oni rekla kazala i 10 godina kasnije ništa dokazala . Da da da mi smo lopovi ne ja i još drugi 3 slobodni ali sve smo dali budali Dr Ivi Sanaderu Premijeru . ( nije pristao Zlovencima na Arbitražu nego samo teritorij za teritorij i to mu je bio Štrik oko vrata - Hrvatska kravata ) Sada ga čeka iduči 10 godina suđenja za strašno ratno profiterstvo , a tek za onaj super krvavi državni udar balkanskog izgleda ... ( U Turskoj je kod državnog udara koliko ono 250 mrtvih i preko 1200 ranjenih bilo u državnom udaru zna se ali i ne priča se i tko ga organizira niti zapada briga za svog NATO saveznika da to objavi istraži prizna ; a zna se ) Kod udaranja Ive Sanadera premijera na primjer nešto se ne sjećam koliko je to tu mrtvaca Hrvata koliko ih ono bješe teško izranjavanih heroja nema im broja ili mu ga opet brača " objesiše " kao ono da da da živa istina ja sam i ja sam svjedok ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije