Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Počeli vezu preko društvene mreže, on je namamio u BiH i natjerao na prosjačenje

- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim - prijetio joj je
09. srpnja 2020. u 08:06 1 komentara 517 prikaza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Da treba biti oprezan u komunikaciji preko društvenih mreža, na teži je način naučila djevojka, koja se umjesto u romantičnoj vezi, našla u paklu. A zbog onog što joj je učinio, 28-godišnjak, inače državljanin BiH, je kazneno prijavljen za trgovinu ljudima.

zlostavljanje stravično Monstruozno zlostavljanje: Presreli Riječanku (42), istukli je pa prisilili na seks

Priča je počela na jednoj od društvenih mreža u veljači 2018. i trajala je do rujna 2019. Osumnjičeni 28-godišnjak se lažno predstavljao te je slao zahtjeve za prijateljstvom raznim djevojkama. Tako je pristupio i žrtvi, s kojom se prvo dopisivao preko interneta, da bi se potom njih dvoje upoznali i u stvarnom svijetu. Počeli su vezu, a djevojka je kako kaže tužiteljstvo, prema 28-godišnjaku postala emocionalno ovisna. On ju je pak uvjerio da bi trebala doći i BiH i s njim početi živjeti. Prevarom ju je namamimo da dođe u BiH u koju je došla 11. srpnja 2018. i tada je za nju počeo pakao. Jer čim je došla, 28-godišnjak joj je uzeo osobnu iskaznicu i mobitel, te joj je onemogućio da se slobodno kreće.

- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim. A vjeruj mi ošišat ću te do gole kože - učestalo je 28-godišnjak prijetio preplašenoj žrtvi koju je uz to i tukao.

OPTUŽEN ZBOG PRIJETNJE Sudski ovršitelj prijetio šefici koja je protiv njega pokrenula stegovni postupak

Želio ju je poniziti i preplašiti tako da je može natjerati da prosjači za njega. Ona je to i činila pa je obilazila kuće u jednom mjestu u BiH i prosila novac, koji je predavala 28-godišnjaku, a on je taj novac zadržavao za sebe. Sumnjiči ga se i da ju je 20. studenog 2018. natjerao da autobusom ode u Hrvatsku te da tamo u poslovnicama dvaju teleoperatera sklopi ugovore o kupnji dvaju mobitela vrijednih malo manje od 5000 kuna. Prije no što je na graničnom prijelazu ušla u autobus, 28-godišnjak joj je zaprijetio:

- Uništit ću te ako kome išta kažeš!

Kada mu se žrtva vratila, on je od nje uzeo mobitele te ih je prodao, nakon čega su se vratili u BiH. Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči i da je 23. svibnja 2019. sa žrtvom legalno došao u grad na području Splitsko-dalmatinske županije. Njih su dvoje živjeli u apartmanu s njegovom peteročlanom obitelji, u malom stanu i u lošim životnim uvjetima. On je svoju žrtvu prisiljavao da svaki dan od 9 do 18 skuplja i preprodaje plastične boce te njemu predaje većinu novca, a taj životni horo žrtve trajao je do 18. rujna 2019.

UPLETEN U AFERU JANAF
Tko je zapravo gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić?
Doživi hedonistički vikend u vinskim podrumima Slavonije i Baranje
Vinski raj
Doživi hedonistički vikend u vinskim podrumima Slavonije i Baranje