Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA LJUDIMA

Počeli vezu preko društvene mreže, on je namamio u BiH i natjerao na prosjačenje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.07.2020.
u 08:06

- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim - prijetio joj je

Da treba biti oprezan u komunikaciji preko društvenih mreža, na teži je način naučila djevojka, koja se umjesto u romantičnoj vezi, našla u paklu. A zbog onog što joj je učinio, 28-godišnjak, inače državljanin BiH, je kazneno prijavljen za trgovinu ljudima.

Priča je počela na jednoj od društvenih mreža u veljači 2018. i trajala je do rujna 2019. Osumnjičeni 28-godišnjak se lažno predstavljao te je slao zahtjeve za prijateljstvom raznim djevojkama. Tako je pristupio i žrtvi, s kojom se prvo dopisivao preko interneta, da bi se potom njih dvoje upoznali i u stvarnom svijetu. Počeli su vezu, a djevojka je kako kaže tužiteljstvo, prema 28-godišnjaku postala emocionalno ovisna. On ju je pak uvjerio da bi trebala doći i BiH i s njim početi živjeti. Prevarom ju je namamimo da dođe u BiH u koju je došla 11. srpnja 2018. i tada je za nju počeo pakao. Jer čim je došla, 28-godišnjak joj je uzeo osobnu iskaznicu i mobitel, te joj je onemogućio da se slobodno kreće.

- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim. A vjeruj mi ošišat ću te do gole kože - učestalo je 28-godišnjak prijetio preplašenoj žrtvi koju je uz to i tukao.

Želio ju je poniziti i preplašiti tako da je može natjerati da prosjači za njega. Ona je to i činila pa je obilazila kuće u jednom mjestu u BiH i prosila novac, koji je predavala 28-godišnjaku, a on je taj novac zadržavao za sebe. Sumnjiči ga se i da ju je 20. studenog 2018. natjerao da autobusom ode u Hrvatsku te da tamo u poslovnicama dvaju teleoperatera sklopi ugovore o kupnji dvaju mobitela vrijednih malo manje od 5000 kuna. Prije no što je na graničnom prijelazu ušla u autobus, 28-godišnjak joj je zaprijetio:

- Uništit ću te ako kome išta kažeš!

Kada mu se žrtva vratila, on je od nje uzeo mobitele te ih je prodao, nakon čega su se vratili u BiH. Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči i da je 23. svibnja 2019. sa žrtvom legalno došao u grad na području Splitsko-dalmatinske županije. Njih su dvoje živjeli u apartmanu s njegovom peteročlanom obitelji, u malom stanu i u lošim životnim uvjetima. On je svoju žrtvu prisiljavao da svaki dan od 9 do 18 skuplja i preprodaje plastične boce te njemu predaje većinu novca, a taj životni horo žrtve trajao je do 18. rujna 2019.

Komentara 1

ZE
Zeljo1
11:30 09.07.2020.

Drago dijete,gdje tije pamet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije