Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi terminal imat će osam aviomostova

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, koncesionaru na Plesu koji gradi novi terminal, očekuju da će godišnji broj putnika, kad nova putnička zgrada bude gotova, biti oko 3,5 milijuna
18. prosinca 2013. u 17:14 4 komentara 6371 prikaza
avion
Foto: www.kronikevg.com

U Zračnoj luci Zagreb danas su počeli pripremni radovi na gradnji novog putničkog terminala. Polaganje kamena temeljca i početak gradnje terminala previđeni su pak na proljeće sljedeće godine. A novi terminal trebao bi biti gotov u roku od 36 mjeseci.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, koncesionaru na Plesu koji gradi novi terminal, očekuju da će godišnji broj putnika, kad nova putnička zgrada bude gotova, biti oko 3,5 milijuna i očekuju rast broja putnika od osam posto. Ovu će godinu MZLZ završiti sa 2,2 milijuna putnika. Ukupni troškovi prve faze gradnje novog terminala iznose 240 milijuna eura, a na terminalu će biti osam aviomostova iako je prvobitno bilo planirano njih 11. U MZLZ-u još nisu odlučili tko će graditi zgradu terminala, no sve ostale radove – odvodnju, pristupne ceste, stajanke... – izvodit će Viadukt s kojim je sklopljen ugovor vrijedan 390 milijuna kuna. Novi terminal imat će kapacitet od pet milijuna putnika godišnje.

>> Hajdaš Dončić: Uspjeh ZLZ-a je i uspjeh Republike Hrvatske

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • poslovni:

    I s ovim se kasni barem 15 godina.

  • kopa.com:

    Takav projekt radi se za slijedecih pedeset godina.Sangajski aerodrum u Kini napravljen je na mocvarnom podrucju ,koji je isusen,napravljen sa dvije piste ali sa mogucnosti prosirenja,ako bude potrebno,Takva vizija buduce ZG zracne luke treba slijediti,ako ovi to imaju u planu onda je u redu.