Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija

Počeli radovi na željezničkom kolodvoru Sisak vrijedni 40 mil. kn

sisak kolodvor
Nikola Čutuk/PIXSELL
02.04.2013.
u 16:29

Iz HŽ Infrastrukture su izvijestili da su počeli radovi na rekonstrukciji kolodvora Sisak i izgradnji pasarele na kolodvoru Sisak - Caprag.

Iz HŽ Infrastrukture su izvijestili da su počeli radovi na rekonstrukciji kolodvora Sisak i izgradnji pasarele na kolodvoru Sisak - Caprag.

\"Nakon što su prošlog tjedna počeli pripremni radovi na izgradnji nathodnika u Sisak Capragu, danas, 2. travnja, radilište je i službeno otvoreno. Izgradnjom željezničkog nathodnika (pasarele) osigurat će se kvalitetna i sigurna komunikacija kao i funkcionalno i moderno rješenje povezivanja dva dijela grada te veza između željezničkoga kolodvora i industrijske zone sa stambeno-trgovačkom zonom grada. Vrijednost radova na izgradnji nathodnika je šest milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni do početka listopada ove godine\", izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Pišu da su prije desetak dana počeli i pripremni radovi na rekonstrukciji kolodvora Sisak. \"Radovi se izvode pod nadzorom Konzervatorskog odjela pri Ministarstvu kulture RH u Sisku te se zbog toga može očekivati nešto usporenija dinamika radova nego što je to prvotno planirano. Vrijednost radova u kolodvoru iznosi 40 milijuna kuna, a njihov završetak planiran je za kraj 2014. godine\", pišu iz HŽ Infrastrukture i dodaju da se u prva tri tjedna premještaju elektroinstalacije na području kolodvora te će putnici moći pristupiti peronima.

\"No, u sljedećoj fazi radova bit će onemogućen pristup putnika bočnom peronu, zbog čega će uz postojeći četvrti kolosijek biti sagrađen montažni peron koji će služiti za ulazak i izlazak putnika\", pišu iz HŽ Infrastrukture i dodaju da će putnike pravodobno informirati o radovima.

Na sisačkom prometnom pravcu HŽ Infrastruktura planira još niz \"remonta i drugih radova \"usmjerenih na poboljšanje kvalitete željezničke infrastrukture\".

\"Tako je na pruzi Zagreb – Sisak u tijeku remont pruge između Zagreb Glavnoga kolodvora i kolodvora Zagreb-Klara, u srpnju se planira remont dionice između Turopolja i Velike Gorice, uskoro se raspisuje natječaj za izradu idejnoga projekta za obnovu pruge Sisak – Petrinja, a trenutačno je u postupku izbor izvođača radova za izradu projekta rekonstrukcije pruge Sisak – Caprag – Novska. Također, na sisačkome području tijekom ove i sljedeće godine planirana je obnova nekoliko tunela\", zaključuju iz HŽ Infrastrukture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije