Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cestovni promet

Počela naplata cestarine na autocesti A1 u BiH

autocesta
Foto: ilustracija
05.01.2015.
u 22:54

U sustav naplate uvedene su novootvorene dionice - Sarajevo zapad - Tarčin i Međugorje - Ljubuški

Danas 5. siječnja počela je naplata cestarine na autocesti A1 u Bosni i Hercegovini.

Novootvorene dionice - Sarajevo zapad - Tarčin i Međugorje - Ljubuški uvedene su u sustav naplate cestarina Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH, javlja hercegovina.info. Kako je priopćeno iz poduzeća, cestarina za dionicu Sarajevo zapad - Tarčin naplaćivati će se po modelu zatvorenog sustava, a za dionicu Međugorje - Ljubuški vrijedit će model otvorenog sustava naplate.

''Pojašnjava se da se zatvoreni sustav naplate primjenjuje na dužini od 80 kilometara od Zenice do Tarčina i po smjernicama Europske unije (EU) tretira se kao pravedan sustav naplate jer se cijena cestarine obračunava prema prijeđenom kilometru. Sustav je opremljen suvremenim podsustavima kategorizacije i klasifikacije vozila, pa je eventualno neovlašteno / nepropisno korištenje autoceste sustavno onemogućeno. Otvoreni sustav naplate cestarine podrazumijeva naplatu određene dionice prilikom prolaska kroz naplatno mjesto'', javlja hercegovina.info.

>> Voda i vatra obilježile 2014. u BiH. Prosvjednici palili, priroda potapala

Komentara 7

DU
Deleted user
23:08 05.01.2015.

Jer je na otvorenju bio i balkanski doživotni predsjednik Mesić?

KA
kafka
14:55 06.01.2015.

Već dvije godine u BiH se primjenjuje elektronička naplata cestarine, u otvorenom i zatvorenom sustavu naplate cestarine, i obavlja se preko elektroničkog uređaja ACC TAG-a. Ovaj model omogućuje korisnicima da bez zaustavljanja plaćaju cestarinu te nudi popust ... . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . Zašto i kod nas nisu uveli elektronski sustav naplate? Da se imaju gdje uhljebiti partijski podobnici inih na vlasti. !!!

BE
berija
23:47 05.01.2015.

Kod Mirsada su pojeftinili ćevapčići. Kvragu i 10 km ceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije