Naslovnica Vijesti Hrvatska

Građani i po velikom pljusku pratili generalnu probu vojnog mimohoda

Mimohod će se održavati od Avenije Marina Držića do Savske ulice, a u mimohodu će sudjelovati pješački, zrakoplovni te motorizirani, mehanizirani i oklopni postroji s različitim borbenim i neborbenim vozilima.
02. kolovoza 2015. u 20:15 162 komentara 17061 prikaza
Mimohod
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/40

Održana je  generalna proba za svečani vojni mimohod koji će se povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 20. obljetnice Oluje održati u utorak 4. kolovoza s početkom u 18 sati u Ulici grada Vukovara u Zagrebu.

Mimohod će se održavati od Avenije Marina Držića do Savske ulice, a u mimohodu će sudjelovati pješački, zrakoplovni te motorizirani, mehanizirani i oklopni postroji s različitim borbenim i neborbenim vozilima.

Unatoč pljusku današnju generalnu probu pratili su brojni građani, a Vukovarskom su prodefilirali vojnici i vojna vozila.

12-godišnja Mia Negovetić iz Rijeke uz pratnju klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj impresivno je otpjevala državnu himnu "Lijepa naša" na generalnoj probi. U generalnoj probi mimohoda sudjelovao je i ministar obrane Ante Kotromanović, a promatrali su je i branitelji iz Savske.

Podsjetimo, zbog zahtjevnih priprema koje prethode svečanom vojnom mimohodu, kao i tijekom samog programa, do 4. kolovoza, dolazit će do promjena u prometovanju tramvaja i autobusa. Detalje o posebnoj regulaciji možete pročitati ovdje.

>> Pripreme za mimohod u punom su jeku, gradom prodefilirala vojna vozila

>> Tko će iz veteranskih krugova sjediti u svečanoj loži

>> Evo kako će voziti tramvaji i autobusi do završetka mimohoda

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Sretan Dan pobjede svima koji vole Hrvatsku.

  • dalibor.hren:

    Hoće li premijer bit u svojoj ratnoj uniformi ili u civilki?

  • zgblabla:

    copy-Cilj:Stvaranje Velike Srbije ( V-K-K ) bez nesrpskog stanovništva na raspolaganju cijela JNA Zaključak suda: http://www.icj-cij.org/docket/files/118/18422.pdf "According to the ICTY, the leadership of Serbia and that of the Serbs in Croatia, inter alia, shared the objective of creating an ethnically ... prikaži još!thnically homogeneous Serb State." Haag presudio da su krivi JNA, srpske paravojne postrojbe i Srbija na čelu sa Slobodanom Miloševićem s ciljem stvaranja Velike Srbije i protjerivanja svega nesrpskog stanovništva i za masovne zločine nad nesrpskim stanovništvom. Rezultat: Haag dokazao što smo svi znali da su Srbi imali za cilj stvaranje Veliku Srbiju ( V-K-K) bez ne srpskog stanovništva,ali na srpsku nesreću su poraženi od HV-a u HR i BiH,a na kraju ih satrla i NATO baza Aviano kad počinili Srbi masovne zločine i protjerali stotine tisuća civila sa AP Kosova i ostale im samo granice današnje Srbije ( Srbija je uz Kosovo najmlađa država u Europi) Hrvatska cilj: Nezavisna država u granicama AVNOJ-a Rezultat : Hrvatska u granicama AVNOJ-a ( Bonus bežanija Srba Knin –Beograd i remetelački faktor sveden na manje od 4%) i poraz Srbije Haag: Hrvatska u potpunosti oslobođena svih optužbi , Oluja je vojno-redarstvena akcija odrađena po najvišim vojnim standardima,a Srbi pobjegli nakon vojnog poraza jer su bili krvi za zločine nad Hrvatima(Od 2500 izmišljenih od strane Srba ubijenih civila u Oluji u Haagu dokazana 42 , većina u borbama. Od 25.000 izmišljenih od strane Srba zapaljenih stala, kuca za vrijeme Oluje i poslije Oluje u Haagu dokaza 154 većina u borbama). Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju! Slobodan Milošević će za 20 godina u Srbiji biti opjevan kao najveći srpski junak ,a Oluja kao najveća srpska „pobjeda“ ( iako završilo totalnim porazom Srba u 3 dana i bežanijom za Srbiju) uz bok srpskoj „pobjedi“ u Zapadnoj BH kad im HV uništio KK u 3 dana i uz bok srpskoj „pobjedi“i protiv NATO-a kad ih satrla NATO baza Aviano i AP Kosovo postalo nezavisno.