Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna ugostitelja iz Vukovara:

Nepošteno smo izgubili posao

ugostitelji
Foto: Branimir Bradarić
15.03.2016.
u 17:13

Nisu prošli na natječaju za prehranu djece u sklopu Škole mira

Na javnom natječaju za prehranu osmaša koji dolaze u Vukovar u okviru projekta Škola mira, gdje tijekom dva dana uče o Domovinskom ratu, pogodovalo se jednoj strani zbog čega su svi vukovarski ugostitelji izgubili posao. Tvrdi to 11 ugostitelja iz Vukovara, koji su organizirali prehranu djece u dosadašnjim pilot-projektima i koji su se i sami prijavili na natječaj.

Hrana za 600-tinjak djece

– Istina je da je ponuđač iz Vinkovaca bio milijun kuna povoljniji od naše cijene, ali je istina i da je nakon isteka roka natječaja dopunjavao svoju dokumentaciju jer je u predanoj dokumentaciju prehranu djece planirao u Vinkovcima. Zanima nas tko mu je to dopustio i zašto – rekao je Jure Marić koji kaže kako zbog toga sada neće biti planiranih zapošljavanja, a neki će se restorani možda i zatvoriti.

Angažirali su i odvjetnika te se planiraju žaliti. Nezadovoljni vukovarski ugostitelji tvrde i kako lokacija na kojoj bi se trebala organizirati prehrana djece udovoljava minimalnim tehničkim uvjetima za 85 djece pa im nije jasno kako se planira nahraniti 600-tinjak djece koja dođu u dva sata. Pitaju se i kakva će kvaliteta prehrane biti s obzirom na to da je cijena jednoga obroka 15,70 kuna.

– Ovo je priča nastala zbog stradanja Vukovara i njegovih građana, a sada Vukovara i Vukovaraca tu nema. Što sada preostaje nama i našoj djeci osim da se za nekoliko godina i sami odselimo odavde. Osjećamo se prevarenima – rekla je Luca Štrobilius dodajući kako će sada bez posla ostati i gradski pekari, mesari, braniteljske zadruge i svi drugi koji su sudjelovali u projektu.

Komentirajući ovaj slučaj, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kaže kako stoji iza vukovarskih ugostitelja.

– Sramota je sve to što se radi jer isti ti ljudi uspješno su provodili pilot-projekt prehrane djece, a sada su ostavljeni po strani da bi se posao dao nekome iz Vinkovaca – rekao je Penava. Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Zoran Šangut tvrdi kako je sve napravljeno po zakonu.

Svatko se može žaliti

– Ponuda iz Vinkovaca bila je milijun kuna niža i to je glavni razlog što je prihvaćena. Postoji žalbeni rok i svatko tko smatra da je oštećen može se žaliti. Lokacija je provjerena i zadovoljava tražene minimalne tehničke uvjete, a kontinuirano će se provjeravati i kvaliteta hrane – kaže Šangut.

Komentara 7

Avatar Feniks
Feniks
17:49 15.03.2016.

"Nepošteno", a skuplje za milijun kuna. Sramota!

ZD
zdepar
17:37 15.03.2016.

interesantno, kad država plaća, cijene se zidaju u nebesa

JO
jorge78
21:18 15.03.2016.

''...da bi se posao dao nekome iz Vinkovaca''. A šta fali Vinkovcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije