Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Pobuna u SDP-u: Bernardić mora otići prije novih izbora

Naslovnica 23.5.2017.
23.05.2017.
u 00:15

Što će se događati u SDP-u ovisit će i o tome kada će biti novi parlamentarni izbori, odnosno hoće li se prije njih održati stranačke konvencije

Potpuna apatija! Ta riječ najbolje opisuje situaciju koja je zavladala u SDP-u. Loši rezultati lokalnih izbora unijeli su dodatni nemir u stranku koja se već mjesecima muči s postavljanjem na noge. 

A mnogi glavnog krivca vide u novom šefu i njegovim najbližim suradnicima.

Pogotovo za debakl u Zagrebu u kojemu je upravo Bernardić godinama vodio organizaciju i gdje SDP više nema najjaču listu. Osim toga, u Zagrebu su ostali bez značajnog broja mjesta u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima, a pojavila se i nova snaga na ljevici, lista Zagreb je naš, za koju dobrim dijelom vjerojatno glasaju bivši birači SDP-a.

Sve to razlozi su zbog kojih su se mnogi ugledni SDP-ovci, jučer s pravom pitali što dalje.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju 

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Plenković rezultatima izbora kupio vrijeme za sastavljanje nove parlamentarne većine

>>Relković: Ratničkom retorikom Bulj i Grmoja nemaju šansu pobijediti u drugom krugu

>>EK hvali Hrvatsku: Deficit ste zauzdali

>>Jokić nije prošao, reformu škole vodit će Barišićeva savjetnica Jasminka Buljan

>>Zavod za javno zdravstvo: Novorođenčad i žene na Jadranu imaju više žive u tijelu

Komentara 27

JA
jadrmatic
21:09 22.05.2017.

Dolazi Maras, sakrijmo se.

Avatar Django
Django
00:40 23.05.2017.

SDP se urušava zbog bioloških razloga, baza koja se pali na stožerne točke njihovog svjetonazora ( Tito, NDH , partizani, komunizam, Jugoslavija...teme aktuelne prije nekih 50-70 godina) polako izumire, a mladi se nisu od toga pomaknuli niti milimetar. Pa koga to još zanima. Stoga, njima se spremaju još crnji dani jer iza ugla već stasava nova ljevica sa aktuelnim temama. Doduše, još ne previše artikulirana, ali njihovo vrijeme tek dolazi. Uglavnom, Bero, Maras, Bauk, Komadina, to su ideološki dinosaurusi čije vrijeme neumoljivo prolazi. Čeka se još samo da udari jedan poveći meteorit.

DU
Deleted user
23:48 22.05.2017.

zasto..neka ostane..a ako bas mora poci..neka dodje maras.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije