Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI UDAR?

Pobuna u glavnom gradu Ekvadora

ekv
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.09.2010.
u 21:13

Stotine vojnika i policajaca nezadovoljnih oduzimanjem bonusa, zauzele su glavnu zračnu luku u prijestolnici Ekvadora, Quitu, dok u gradu vladaju anarhija i pljačke

Stotine vojnika i policajaca nezadovoljnih oduzimanjem bonusa, zauzele su glavnu zračnu luku u prijestolnici Ekvadora, Quitu, dok u gradu vladaju anarhija i pljačke.

Djeca iz škola i radnici poslani su kućama, a po gradu se vide policajci koji pale gume u znak prosvjeda zbog ukidanja bonusa.

Pobunjeni pripadnici snaga sigurnosti ispalili su suzavce i zapalili gume u bazama i u Gajakilu i drugim gradovima.

Šef vojnih snaga na Ekvadoru, Ernesto Gonzalez, rekao je da vojska ostaje lojalna predsjedniku države Rafaelu Correi.

"Mi smo u zemlji u kojoj se poštuje zakon. Mi smo lojalni najvišim vlastima, koje su oličene u predsjedniku", rekao je načelnik armije.

Ministar vanjskih poslova Ricardo Patino kazao je da prosvjedi ne predstavljaju masovni narodni ustanak, već pobunu policije "koja je pogrešno informirana".

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:54 30.09.2010.

evo... i tko onda kaže da je policija neefikasna? treba je samo ispravno motivirati...

MA
MagicSerb
01:34 01.10.2010.

Kakvi bonusi su im ukinuti? Kakva je to policija koja pali gume po ulicama? Pa to ni Martićevi milicajci nisu radili... Ovaj ćelavi na slici, "krivousti" je 8 sati u uniformi policajca, a sledećih 8 je glavni gangster i diler droge u svom kraju - garant. Zato i pali gume u znak protesta jer je to tam' naučio....

UK
Ugo Kajvez
22:26 30.09.2010.

Ova tragedija mi je pomalo smiješna kad veli ovaj njihov ministar da je policija \"pogrešno informirana\" ... hahahaha .... Podsjeća me kako slušam svaki dan naše pametnjakoviće koji nama protivnicima EU-a trube da smo nedovoljno informirani o EU-u, kad, trebamo samo pogledazi naše najbliže susjede (Mađarska, Grčka) pa da vidimo koliko smo \"nedovoljno i pogrešno\" informirani ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije