Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kakvu trebamo
Povratak na članak

Pobjede vatrenih moraju biti putokaz za promjene društva

Kusić: Samo oni koji se dižu i kada padnu, pobjeđuju. Kad bi nas pitali zašto smo, kao država, u problemu, rekli bismo da je to zbog nedostatka kontinuiteta, neorganiziranosti... Nogometna ekipa sve je to imala

Komentari 56

PU
Pukovnik
11:25 13.07.2018.

Hrvatska se voli sa najvećim naporom i htjenjem na poslu, u škola, na fakultetu i u svakodnevnom životu kad se daje najbolje od sebe. Uvijek i bez iznimke.

VL
ZG
zgblabla
11:32 13.07.2018.

puno je tu problema...........a najveci je problem su politicari ...kada i donesu neki zakon gledaju kako bi sebe i svoje ugradili i imali koristi.............. zbog toga su oni karcinom ove zemlje

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
11:21 13.07.2018.

Repka je suprotnost naše vlade. U repki igraju najbolji i domoljubi su. U vladi su uhljebi i aparatčici koji nemaju nikakav osjećaj za RH.

VL
JP
jpavicic
11:40 13.07.2018.

Putokaz za promjene u društvu sigurno ne mogu usmjeravati slijednici propalog i vrijednosno urušenog jugokomunističkog sustava, koji su prijevarama, lažima i obmanama upali u sve vladajuće pozicije, od 2000 god do danas, gdje i sada rade sve na uništenju svegg onog što ovaj narod čini ponosnim i sretnim. Ali svi oni koji se izdižu iznad naroda, guraju ga na marginu i nazadnjaštvo postaju jad, bijeda i ništarija u trenucima kada se pokazuje da vjera u Boga, poniznost i domoljubje pobjeđuje bahatost, nevjeru, aroganciju, samohvalisavost i samoljubivost.

VL
VO
vorda400
11:33 13.07.2018.

Kako su reforme napravile države u društvu koje uopće nemaju nogometnu reprezentaciju a 100g su naprednije od nas Svaka čast našoj ekipi ali sad ga novinari počinjete srat na veliko jučer slušam Dalića čovjek fino objasnio da puno stvari nee štima i da se trebaju stvari mijenjati ali nije rekao da se društvo treba mijenjati a kraju svi Hrvati vole svoju državu ali neki je vole jer imaju otvoreni bankomat u proračunu a drugi jer eto tu su rođeni i tu pokušavaju živjeti Ne treba društvo mijenjati nego kompletnu gamad u saboru i plave i crvene

VL
DU
Deleted user
12:01 13.07.2018.

Samo je razlika što nas u nogometu predstavljaju najbolji nogometaši iz Hrvatske , a u politici ne prolaze najbolji nego najpodobniji.

VL
NO
Norway
12:17 13.07.2018.

Akademiče, nisi li ti svoje rekao o domoljublju prije nekoliko mjeseci? Dalić je jasno i glasno pozdravio sve Hrvate u Domovini i svijetu, BiH. Kada prestanete ponižavati iseljenu Hrvatsku, svima će nam biti bolje!

VL
ZG
zgblabla
11:44 13.07.2018.

kod nas i istocnije od nas politicari su govna za sebe

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
11:17 13.07.2018.

E da. Mi smo izbornici političke garniture. Ali šta nam se nudi? Igrači iz KPJ (livo i desno) ili Brukselesa. Ili ovi što bi igrali defenzivu non-stop, aka Živi zid. Dobrih igrača za Hrvatsku ni na vidiku...

VL
KU
kupatilo
12:17 13.07.2018.

Rijedak komentar u VL skojim se slazem ali jos se niko od vas nesjeti Bernardica Josipovica Stazica Jankovica i nepotrpa te ljude u nasu srebrnu ili nadajmose zlatnu mocvaru.Gdjesu ti ljudi i te stranke koje zive s nadih leđa a nisu snama ali jesu uvjek protiv nas.Zeliobi vidjeti i taj clanak i dase i to zna i razotkrije ili idalje cuvate leđa nasim zlotvorima.Davas vidim sad VL i nek narod pamti nek nikad nezaboravi ovaj dogadjaj i kakose brani i voli svoja zemlja i ko slavi pobjede a koje jalan i utisao se u pozadini ali je na ledjima cjelog hrvatskog puka.Dajmo se rijrsimo jednom zauvjek tih koji nas glođu i nevole ni hrvatsku ni hrvatsko.Ti kao Glavasevic i mnogi iz SDPa nisu bili ni na utakmicama Hrvatske ni u Hrvatskoj a kamoli dabi potrosili koju kunu danas bodre u Rusiji.Pa narode birajte ih opet i placajmo njihov nerad i bahatluk i na novim izborima ili birajmo da hrvati vode hrvatsku.Nemislim samo hrvat po nacionalnosti nego po djelu.Ni Sanader hrvat i nrki drugi kojisu ptodali nase a kao daje njihovo.

VL
BU
Budak
11:28 13.07.2018.

Vrijeme za katarzu.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
11:31 13.07.2018.

I hajde prestanite se molim vas kačit usporedbama politike s nogometom! Nama je jasno da je reprezentacija izdvojeno svijetlo (baklja zapravo) u moru hrvatskih problema. Pustite nas da joj se divimo dok još imamo snage i volje za to! Nee uspoređujte ništa i nikog s njima. Jer ste vi (novinari i političari) nitko i ništa.

VL
DU
Deleted user
11:36 13.07.2018.

Kada bi se izvlačio zajednički nazivnik naše reprezentacije onda bi to zasigurno bilo Domoljublje. Takvi vrhunski rezultati se mogu postići samo na zanosu tako snažne emocije kakva je domoljublje. Na žalost u mnogim drugim sferama društva a posebno u politici i medijima taj predivni i prirodni osjećaj se potiskuje i osporava. Posebno su glasni oni koji u principu niti vole niti žele lijepu našu. Iako u manjini oni predstavljaju snažan remetilački faktor. Sve dok je to tako preslika iznimnih sportskih rezultata nije moguća u kontekstu društva općenito.

VL
Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
11:45 13.07.2018.

Pobjede vatrenih moraju biti putokaz za promjene hrvatskog društva kako se sa dobro plačenim uvoženim gastarbajterima može puno više postići nego sa domačim lijenim i pokvarenim materialom.

VL
Avatar MK
MK
13:09 13.07.2018.

E vidi ovo "Od onda se vrtimo u krug i tražimo krivce, međusobno se optužujemo." Hrvatski Nogometni Savez nisu samo "Vatreni" nego je to sustav i sustav je postojani "uspjeh" - i upravo sada se u Japanu jedna U-18 mogucnih novih "Vatrenih" bori (al to nekome imalo mjesta u glavi ili ne - to je tako). Sada bi neki "Vatrene" koristili da se u Hrvatskoj ne mjenja nista i da ostane sve kako je. Rezultat Vatrenih je "continuous improvement" a ne UDB-aska fora "ko nas bre zavadi - ajmo se skupa veseliti i bit ce bolje". Uspjeh Vatrenih upravo bi trebao biti "okidac" da i u drustvu "mjenjamo" stvari na bolje i da iskorijenimo nelustrirani "klijentelizam"!!!

VL
NI
Ninica
11:25 13.07.2018.

Upravo tako. Fali nam vjera u Hrvatsku budućnost. I fali nam vjera u zajedništvo. Mjenjajmo stav.

VL
Avatar dras32
dras32
11:19 13.07.2018.

Nista od toga jer Hrvati misle da bi se trebali promjeniri svi samo ne oni, susjed, medicinska sestra jucer sa hitne, sofer zeta, šef, svi samo ne on, on je prav i u svemu u pravu. Zacarani krug.

VL
IV
ivanjoksimovic
11:35 13.07.2018.

Lako je to tako porediti babe i zabe, fudbal i drzavu. Za sve je potreban resurs. Ljudski, energetski, finansijski, geografski ... Reprezentacija ima resurs koji joj je potreban za uspeh i pametno to koristi. Drzava je tu nesto sasvim drugo. Kad od nepunih 4 miliona stanovnika odbijes penzionere, shvatis da svi zaposleni rade samo za njih, i ne mogu da ih isplate. I to malo radno sposobnih odlazi napolje i puni penzioni fond drugih drzava. A novih radnika ni na vidiku s obzirom na prirodni prirastaj. Kada tome dodas i nesposobnu politiku koja nije u stanju da privuce dovoljan broj inostranih investitora, onda ostanes i bez novca za odrzavanje postojece infrastrukture, a o izgradnji nove koja je preko potrebna mozes samo da sanjas.

VL
Avatar dzambo
dzambo
17:51 13.07.2018.

Pravila za Nogomet I Ekonomiju nisu ista...na ovim prostorima uvijek je bilo dobrih igraca bez obzira ko je ''vladao'' al nikad Svjetske Ekonomije I nikad nece biti….velikim biznismenima lako je ulozit vece pare u igraca pogotovo danas I to pomijsa sa drugim nacijama I ima jaki klub dok u Ekonomiji ne ide tak jer stranac dodje kupi I gleda da zaradi dobro na svom ulaganju u firmu, a vecina radnika I dalje je slabo placena.....uostalom to se I odrazilo na Nogomet sa ovih prostora na drugi nacin….prodaje se sve sto je dobro a domace lige I klubovi tonu sve vise I vise....tak je to u novoj Globalizaciji gdje je data sansa pojedincima iz malih drzava da postanu veliki I da zarade dobro ALI sve male drzave za njih Globalizacija neradi tak I samo su polygon za zaradu…jer lakse je placati dobri nekoliko igraca I nekoliko klubova nego Hiljade firmi I milione radnika...Uostalom nek se pogledaju sve Svjetske repke I svi jaki klubovi ko igra za njih danas I iz kojih klubova a da je nesto ''veliko'' napravija a da su mu samo domaci igraci iz domacih klubova ili bez stranaca ta Repka ili klub NEPOSTOJI.....nemoguce je u takvoj konkurenciji I samo zahvaljujuci Globalizaciji to je stvoreno….u Ekonomiji u malim drzavama kontra je uradito I u Globalizaciji svaka nova drzava od '90-tih daleko zaostaje za svim onima jakim drzavama I Ekonomijama...sport je jedino mjesto gdje se ta barijera probila zahvaljuci gore navdenim kombinacijama I tak ce I dalje biti…

VL
JO
jozo1962
11:37 13.07.2018.

Mislim da je autor naslova i članka promašio ceo football. Naime kaj? Pa ako su ovakvi izgrači iznikli iz našeg društva ovakvog kakvo ono je nije li upravo to dokaz da ne treba ništa mijenjati? Ako je uspjeh naših nogometašaa uspjeh svih nas zašto onda mijenjati momčad koja dobija?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.