Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodno natjecanje

Pobjeda logističke desetine Zapovjedništva za potporu

Međunarodno natjecanje logističkih desetina oružanih snaga
Foto: MORH/T. Brandt
1/6
07.09.2018.
u 15:12

Natjecanje je provedeno od 4. do 6. rujna u organizaciji ZzP-a, a uz natjecatelje iz OSRH u konkurenciji su bili i predstavnici logističkih desetina iz Republike Austrije, Republike Češke, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije

Na vojnom vježbalištu Gakovo u četvrtak je završeno Međunarodno natjecanje logističkih desetina oružanih snaga šest zemalja, a pobijedila je desetina iz sastavnica Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZzP OSRH).

Natjecanje je provedeno od 4. do 6. rujna u organizaciji ZzP-a, a uz natjecatelje iz OSRH u konkurenciji su bili i predstavnici logističkih desetina iz Republike Austrije, Republike Češke, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije.

Prvog dana za sve sudionike natjecanja organiziran je posjet Gradu Daruvaru i Lipiku. Natjecatelji su tom prigodom vidjeli Julijev park i dvorac grofa Antuna Jankovića, gdje je održano predavanje na temu Domovinski rat u Daruvaru, kao Državnu ergelu u Lipiku. Također, pripadnici oružanih snaga Republike Češke i Mađarske susreli su se s mađarskom i češkom nacionalnom manjinom u Daruvaru.

Na dan natjecanja održan je bilateralni sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva predvođeno zapovjednikom ZzP-a general-bojnikom Mladenom Fuzulom i zapovjednikom Logističkog središta mađarskih oružanih snaga brigadnim generalom Ištvanom Barathom.

Natjecatelji su pod punom vojničkom opremom od oko 10 kg prošli stazu dugu oko 15 km na kojoj su kroz devet radnih točaka i tri kontrolne točke u što kraćem vremenu trebali pokazati vještine iz logističke struke, ali i vojničku spremnost i obučenost. Uz pobjedničku ekipu iz OSRH, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Češke, a trećeplasirani su natjecatelji iz Slovenske vojske, priopćili su iz MORH-a.

U sastavu pobjedničke Logističke desetine ZzP-a bili su pripadnici Bojne za opću logističku potporu i Bojne za opskrbu: skupnici Ivica Budić i Zlatan Mikac, pozornici Tihomir Jambreković, Vedran Mavračić i Andrija Katana, razvodnik Saša Culi te vojnici Filip Ivan Balen, David Blatančić i Matej Podgornik.

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj povodom zatvaranja natjecanja, uz predstavnike OSRH-a, među uzvanicima su bili i predstavnici oružanih snaga zemalja sudionica, kao i predstavnici MUP-a i lokalne zajednice.

U prigodnom govoru general Fuzul čestitao je svima na postignutim rezultatima. Istaknuo je kako je ovo natjecanje izvrsna osnova za razvoj buduće suradnje partnerskih i savezničkih zemalja, kao i prilika za stvaranje jačih veza između logističkih postrojbi zemalja sudionica. Posebno se zahvalio slovenskoj Logističkoj brigadi, koja je prva prepoznala važnost ovakvog natjecanja kao organizator i domaćin.

Ovo je treće takvo natjecanje, koje je prvi put održano u organizaciji Zapovjedništva za potporu, i to u Godini spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, a iduće se održava za godinu dana, kada će domaćin i organizator ponovno biti ZzP.

Pogledajte video: Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

 

Ključne riječi

Komentara 9

RI
rightside
15:29 07.09.2018.

lijepo je za cuti,,)) jer ako bi se opet dogodio "tamo neki oruzani sukob" onda znamo da se ne treba bojat,,bar tako mislit treba vecina hrvata,,ne sadasnjih politicara,, hrvata kao gradana,,)))))

DU
Deleted user
19:15 07.09.2018.

Nikola pali traktor i u guberniju. Vi bi bili sretni da imate ovakvu predsjednicu, a ne depiliranog, napućenog cedu.

KR
Krotila
16:22 07.09.2018.

sve čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije