Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLYING SABRE 18

Završena vježba s pripadnicima RAF-a: 'Nadmašila je naša očekivanja'

MiG-21 i Eurofighter Typhoon
Foto: MORH
1/3
22.07.2018.
u 00:15

Nakon završetka vježbe, hrvatski i britanski piloti izrazili su zadovoljstvo zbog suradnje oružanih snaga dviju država i provedbom vježbom

Formacijskim letom iznad Zagreba u petak je završena vježba "FLYING SABRE 18" u kojoj su sudjelovali pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pripadnici Ratnog zrakoplovstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (Royal Air Force - RAF).

Vježba je započela 16. srpnja, a ovakvo uvježbavanje hrvatske i britanske eskadrile borbenih aviona provodi se prvi put. Cilj ove zajedničke vježbe je uz doprinos savezništvu, podizanje sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za djelovanje u međunarodnom okruženju kao i podizanje standarda za prihvat savezničkih aviona, navode u MORH-u.

Foto: MORH/Josip Kopi

Nakon završetka vježbe, hrvatski i britanski piloti izrazili su zadovoljstvo zbog suradnje oružanih snaga dviju država i provedbom vježbom istaknuvši:

„Vježba je nadmašila naša očekivanja, a ovakav završetak priliči ozračju vježbe koje garantira nastavak i proširenje suradnje na području obuke borbenih pilota s posebnim fokusom na skorašnji dolazak višenamjenskog borbenog aviona 4. generacije u HRZ“.

Također su naglasili kako željno iščekuju ponovnu priliku za susret na nebu.

Kiowa i Panzer u akciji: Pogledajte spektakularnu vojnu vježbu u Slunju:

MiG-21 i Eurofighter Typhoon
1/18
Ključne riječi

Komentara 5

ZA
zagrebkarlovac
08:16 22.07.2018.

Alkar u kojem paralelnom svijetu ti živiš? 😂

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:44 22.07.2018.

Sad je sve spremno za bombardiranje Čačka jer Let 3 nije uspio do kraja

DU
Deleted user
21:11 22.07.2018.

Vježba bi za mene bila gotova da su gađani bojevim raketama zemlja-zrak, pa ako prežive "dobri su"! Ovakvo, običan cirkus i akrobacija, da se Hrvate opet opere za milijune €!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije