Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šiber o Milanoviću:

Pobijedi li, dobiva puno, izgubi li, gubi najviše

sdp
Foto: Robert Anić/PIXSELL
06.01.2016.
u 16:15

Za Milanovića kaže da je izgubio samokontrolu i da u takvom stanju “nije sposoban voditi stranku”

Od konstituiranja Sabora nema dana a da netko ne iskoči i zatraži ostavku šefa SDP-a Zorana Milanovića. Zadnji je to učinio Gvozden Flego, predsjednik Savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a, i to u otvorenom pismu Milanoviću u kojem ga je oštro kritizirao i optužio za pet izbornih neuspjeha.

“Izgubio je samokontrolu” 

Za Milanovića kaže da je izgubio samokontrolu i da u takvom stanju “nije sposoban voditi stranku”. Posebno je osudio Milanovićevu izjavu da će vladajućima “proizvesti pakao”. Prije Flege, koji formalno i nije član SDP-a, Milanovića je napao bivši SDP-ovac Ivo Josipović, pa ispada da su protiv aktualnog šefa i cijelog vodstva SDP-a zapravo najglasniji oni koji nisu članovi stranke. Ipak, to ne znači da članstvo nezadovoljno Milanovićem miruje i da ne pokušava pronaći dovoljno jaku oporbu koja bi Milanovića mogla srušiti s trona u SDP-u. Za sada je u igri tek nekoliko imena koja se stalno spominju poput Zlatka Komadine, koji je jedini javno rekao da će se kandidirati za šefa stranke, ali još preklani u lipnju, i Tonina Picule koji se još ne izjašnjava. U zadnje vrijeme sve se češće čuje da tu ambiciju ima i Rajko Ostojić, a navodno i Josip Leko.  

Šiber poziva na ostavku

Politički analitičar Ivan Šiber slaže se s Flegom. 

– Milanović mora dati ostavku. Bio je na vlasti i izgubio. Znači, gubitnik je. Pitanje je hoće li biti dovoljno samokritičan i potisnuti svoju ambiciju, ali i hoće li se u stranci naći netko da koordinira nezadovoljstvo i da to uobliči u jednu drukčiju ponudu – kaže Šiber. Što se tiče kandidata, oni će svi, kaže, odvagnuti što dobivaju, a što gube kandidiranjem.

– Ako Milanović ponudi ostavku bit će to moralni čin, ako pobijedi dobiva puno, a ako izgubi, gubi najviše. Njegovi protukandidati u slučaju neuspjeha i ne gube puno – drži Šiber.
Flego Milanoviću zamjera i “kadrovske vratolomije”, odnosno da na SDP-ovoj listi za Sabor nije bilo uglednih ljudi, primjerice Šime Lučina, dugogodišnjeg saborskog zastupnika i Račanova ministra unutarnjih poslova.

– Flegino pismo mogao bih potpisati u cijelosti. Politika koja ne daje rezultate mora se mijenjati, kao i ljudi koji takvu politiku vode. Zoran Milanović mora sam otići sa čela stranke, on se više ne bi trebao ni kandidirati za šefa SDP-a – jasan je Šime Lučin.•

>> 'Pozvao sam Milanovića na ostavku jer je potpuno izgubio samokontrolu'

Komentara 70

Avatar poglavito
poglavito
16:39 06.01.2016.

Mislim da će se njega morati izšiberovat iz partije.

SA
samograd
16:38 06.01.2016.

Ivan Šiber tvz . poštena komunjara ako takvi uopće mogu postojati . ako milanović izgubi Hrvatska će puno dobiti .

FO
ForeignLegion1987
16:43 06.01.2016.

Predsjednik...sdp-a....komadina....baltazar...i gos leko.....skinite tog clauna....koji je srozao hr na dno od dna isto tako i sdp...sdp je postala zlocinacka organizacija sdp i koalicija...zahvaljujuci claunu mikanovicu...on bi bio dobar jedino da se zaposli u cirkus kao claun.......zar u sdp-u nemaju mu da da ga netko zaustavi zar ne vide da ih vodi u...najnegativniju proslost....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije