Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA NA DESETKE MILIJUNA UREĐAJA

Prvi put u Njemačkoj: Stanovnici točno u 11 sati dobili istu poruku na mobitel

Warning Day 2022 - Cologne
Oliver Berg/DPA
08.12.2022.
u 11:57

Stanovnici Njemačke u budućnosti bi trebali biti obaviješteni o opasnim situacijama uz pomoć različitih uređaja za upozorenje

U sklopu nacionalnog dana upozorenja, u Njemačkoj su se danas u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili poruku putem svog mobilnog telefona. Na taj su način savezna vlada, savezne zemlje, općine i okruzi testirali uređaje za upozorenje u slučaju katastrofe. Naime, stanovnici Njemačke u budućnosti bi trebali biti obaviješteni o opasnim situacijama uz pomoć različitih uređaja za upozorenje.

Zbog toga su se točno u 11 sati aktivirali uređaji poput radija i televizije, kao i aplikacija za upozorenje. Prvi put u Njemačkoj najviša razina upozorenja poslana i je na desetke milijuna mobilnih telefona, navodi Fenix magazin.

Poruka izgleda kao SMS, a nitko ne treba imati instalirane aplikacije upozorenja na svom mobitelu da bi je zaprimio. Upozorenje je doprlo i do ljudi koji koriste mobilni telefon, a ne pametni telefon.

 

Komentara 18

RE
reborn
15:05 08.12.2022.

Cool, znači mogu poslati poruku svakome, bez obzira da li taj netko želi primiti poruku, bez obzira kakav ima mobitel ili što ima na njemu instalirano... Mogu li isto tako svakome (ili pojedinačno bilo kome) uključiti po potrebi mikrofon, kameru, GPS lokator? Ma neeee.... to bi već bila teorija zavjere...

OT
otrovnijezik
15:23 08.12.2022.

Pripreme za nuklearni rat.

TE
Teig1
16:43 08.12.2022.

25 % je uznemireno jer uopće neznaju šta je tu napisano. Mnogi Arapi napuštaju zemlju jer se boje da će biti uhvaćeni. Hrvati misle da je čestitka za Božić a Srbi se čude što kod njih ovoga puta nedolaze sa dvotjednim zaostatkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije