Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Po Petrača došao porsche, a Norac i Sulić otišli svojim autima

Osim najpoznatijih stanara, kaznionicu Lipovica-Popovača u petak su napustila ukupno 22 zatvorenika kojima je smanjena kazna
25. studenoga 2011. u 09:03 591 komentara 555 prikaza
zatvor
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Pod okriljem noći Kaznionicu Lipovica-Popovača istovremeno su napustili njegovi najpoznatiji “stanari” Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić. Kao u nekom filmu, spremno su uskočili u automobile i napustili Lipovicu. Vrijeme radnje – petak ujutro u 6.15 sati.

Auti na parkiralištu

Crni porsche Hrvoja Petrača u kojem su se nazirale siluete dviju osoba, dojurio je, brzo okrenuo ispred ulaza u kaznionicu, upalio duga svjetla kako bi omela fotoreportere i jednako užurbano odjurio. Petračeva obitelj tražila je dozvolu od uprave kaznionice da dođu po njega. Nekoliko minuta kasnije Mirko Norac je također rekao “zbogom” kaznionici. Sjeo je u svoj passat i odmaglio. Norac je dobio dozvolu uprave da ostavlja svoj auto na parkiralištu zatvora isto kao i Leon Sulić, koji je poslije njega izišao na slobodu. Na tom parkiralištu svoja vozila ostavlja i osoblje zatvora. Pristup kaznionici moguć je tek od 7 sati kada počinje radno vrijeme. Na upit kako je moguće da zatvorenici napuste zatvor prije početka radnog vremena, zatvorski su čuvari objasnili kako je to, sukladno propisima Uprave za zatvorski sustav, moguće od 6 do 24 sata. Očito su sve formalnosti oko napuštanja kaznionice trojica bivših zatvorenika obavili dan prije. Kako svjedoče radnici susjedne tvornice radijatora, Norčev i Sulićev auto već su dulje vrijeme bili parkirani na zatvorskom parkiralištu. Njihovi su ih vlasnici navodno često koristili. Kaznionicu su u petak napustila 22 zatvorenika kojima su smanjene kazne na sjednici Povjerenstva za uvjetni otpust u rujnu. Inače, Kaznionica Lipovica-Popovača je poluotvorenog tipa s Otvorenim odjelom, što zatvorenicima već daje veću slobodu.

Norcu, Petraču i Suliću kazna je skraćena za trećinu. Tako je Norac, osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina, odslužio 10,5 godina. Hrvoje Petrač je, od sedam, odslužio pet godina kazne za otmicu sina Vladimira Zagorca i iznudu, dok je Leon Sulić, od sedam godina zatvora, odležao četiri.

– Da, sad vjerujem da je Hrvoje izašao iz zatvora jer mi se javio – kazala je majka Hrvoja Petrača Zlata nakon što je pušten.

Uzbuđeni Petrač

– Protekla dva dana bila sam malo nervozna, a sada sam uzbuđena. I u njegovu glasu osjetila sam uzbuđenje – kazala je Zlata Petrač.

Mještani Otoka nisu skrivali sreću zbog izlaska iz zatvora njihova Mirka Norca. No, poštovali su njegovu želju i feštu nisu pravili.

– Sretni smo što je na slobodi. Drago mi je da je sačuvao zdravlje i bistru glavu – izjavio je načelnik Općine Otok Branko Samardžić.

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu