Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRES U MINISTARSTVU

Uhićen načelnik u Ministarstvu graditeljstva. Štromar: Surađujemo s USKOK-om

Ministarstvo graditeljstva
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
16.04.2019.
u 20:21

Uhićen je, kako neslužbeno doznajemo, načelnik sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Uhićen je još sinoć, a danas je u Ministarstvo upala policija i pregledala dokumentaciju. To je, kako doznajemo, jedini uhićeni djelatnik Ministarstva.

Nekoliko osoba obuhvaćeno je kriminalističkim istraživanjem koje je provode USKOK i PNUSKOK na području Zagreba i Splita, a tiče se Ministarstva graditeljstva. Neslužbeno se doznaje da se sumnjiče za primanje i davanje mita, no službenu potvrdu o tijeku akcije večeras se nije moglo dobiti. 

Policija je upala u urede Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a prema neslužbenim informacijama dostupnima Večernjem listu policija je pretraživala dokumentaciju u ministarstvu u jutarnjim satima.

Uhićen je, kako neslužbeno doznajemo, Josip Bienenfeld, načelnik sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Uhićen je još sinoć, a danas je u Ministarstvo upala policija i pregledala dokumentaciju. To je, kako doznajemo, jedini uhićeni djelatnik Ministarstva. 

- Surađujemo s USKOK-om, rade se istražne radnje i to je sve što mogu reći - rekao nam je ministar Predrag Štromar.

Kako se doznaje, detalji oko toga tko je obuhvaćen kriminalističkim istraživanjem trebali bi biti poznati tijekom sutrašnjeg dana.

Istražitelji su danas tijekom dana bili u zgradi Ministarstva graditeljstva, gdje su izuzeli neku dokumentaciju. S obzirom na praksu u sličnim situacijama, vjerojatno su tijekom dana pretraživali kuće i urede osumnjičenika, kako bi našli potrebne dokaze.

- Nemamo previše saznanja zato što se istraga provodi. Ne znamo niti za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svjedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti što su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo - rekao je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir za Vijesti.hr.

Pogledajte i video lokacija prometnih kamera na cestama:

Komentara 60

NE
Neonacionalist
20:24 16.04.2019.

Mito i korupcija su dio hrvatskih narodnih običaja odnosno kulture , ovo je zapravo udar policije na kulturne vrijednosti hrv.naroda .

SA
santek
19:54 16.04.2019.

Gunja još nije u zastari tu su milioni eura pretplačeni samo septička jama 64 tisuće kuna a kuće od 1 do 2 miliona za što možeš kupit dva stana u zg

DU
Deleted user
19:58 16.04.2019.

Dakle na red su došli Štromar, Vrdoljak i mis Gunja.😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije