Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEKA ŽIVI U DRUOJ DICI'

Pluća, jetra i srce propucanog Branka Mijatovića presađeni trima pacijentima

KBC Zagreb
Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.04.2021.
u 15:30

Operacije su se odvijale na Rebru i u bolnici Merkur, a najsloženija je bila transplantacija pluća

Noćas je u KBC-u Zagreb uspješno izvedena transplantacija pluća, prva nakon više od 10 godina. Riječ je o muškarcu u dobi od 50-ak godina koji je dobio pluća od Branka Mijatovića (32), koji je preminuo u četvrtak navečer nakon što je nekoliko dana ranije propucan u glavu na području Klisa pored Splita.

Zahvat je okončan jutros u 8 sati i pacijent je za sada, kako piše Jutarnji list, stabilno. Operacija je trajala više od 12 sati, a sudjelovali su i austrijski kolege. Operaciju transplantacije pluća je vodio Austrijanac dr. Konrad Hoetzenecker, a ekipu hrvatskih liječnika vodio je kardiokirurg dr. Tomislav Kopjar, dok je u Splitu eksplantaciju pluća radio torakalni kirurg s Jordanovca dr. Dorian Hiršl.

Istovremeno s presađivanjem pluća, u susjednoj operacijskoj dvorani kardiokirurzi su jednom pacijentu transplantirali i Mijatovićevo srce. Tu je operaciju vodio prof. dr. Hrvoje Gašparović. Jetra Branka Mijatovića presađena je pacijentu u Kliničkoj bolnici Merkur.

– Neka živi u drugoj dici... - kratko je kazala njegova majka Elena za Slobodnu Dalmaciju.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Kokain skrivali i preprodavali u vrtiću, 10 osoba uhićeno

Komentara 1

40
402
07:45 18.04.2021.

Veliko hvala majci pokojnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije