Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

"Pljusnula me, a ja sam napravio to što sam napravio, izbo sam je"

slavko rebić (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
18.10.2011.
u 13:41

Osječanin Vjekoslav Rebić (61) osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubojstva supruge i majke

Anka Rebić toga je jutra skuhala kavu i sjedila sa suprugom Vjekoslavom u kuhinji. Na vrata im je došla stanodavka  i upozorila ih da trebaju platiti stanarinu. Dugovali su oko 3000 kuna.

– Supruga me kasnije počela vrijeđati, rekla mi je da sam nesposoban i ošamarila me. Okrenuo sam se, uzeo nož iz sudopera i napravio što sam napravio. Zvala je onda moju mamu: "Ružo, pomozi", ušla je zatim i ona u kuhinju pa sam i nju izbo nožem – ispričao je u dahu, gotovo bez emocija Vjekoslav Rebić (61) na Županijskom sudu u Osijeku. Na 20 godina zatvora nepravomoćno je osuđen zbog ubojstva supruge Anke i majke Rozalije 9. kolovoza u Srijemskoj ulici u Osijeku. Cijelo je suđenje okončano za samo dva sata.

Sve se, nastavio je, zbilo u hipu. Popio je potom četiri votke, oprao se od krvi, odšetao u policijsku postaju i priznao što je učinio.

Anka je imala šest, a Rozalija sedam ubodnih rana. Kako bi utišao suprugu, u usta joj je, navodi se u optužnici, gurao kuhinjsku krpu. Taj je detalj Rebić zanijekao.

Par se, tvrdi njihova kći, nije ranije ozbiljnije sukobljavao.

– Nisu se često svađali, a financijski problemi nisu bili tako veliki da bi moralo doći do ovoga. Mama nije, koliko znam, ranije nasrtala na njega. Tučnjave preda mnom nikada nije bilo, od djetinjstva do danas – kazala je kći Saša Kapetanović.

Teškim alkoholičarem Rebića je nazvao otac pokojne Anke. Dolazio je k njemu, tvrdi, s čokančićima u džepovima i tražio još čašicu rakije.

– Anka je znala plačući doći k meni jer nije imala što jesti. Ja bih je nahranio i htio zadržati kod sebe, a ona mi je govorila da joj je Vjekoslav inače dobar, ali i prijeti joj da će je ubiti ako ga ostavi – rekao je otac Simo Fosić.

Kada je na suprugu i majku nasrnuo nožem, Vjekoslav je, utvrđeno je vještačenjem, bio svjestan što čini. Težak život i problemi sa suprugom koji su proizlazili iz neimaštine, kao i iz alkoholizma, izazvali su, pak, određene psihičke smetnje. Došlo je, rečeno je, do nakupljanja negativnih emocija i afekta prema supruzi.

Na samom kraju suđenja ubojica je kazao kako mu je žao i da se kaje. Po 11 godina zatvora izrečeno mu je za svaku žrtvu, a jedinstvena kazna iznosi 20 godina. Presudu je odslušao pognute glave, gledajući u pod.

– Poruka je to i drugima da ne mogu nekažnjeno i bez odgovora društva nekoga lišiti života – obrazložio je sudac Zvonko Vrban visinu kazne.

Rebićeva kći od oca traži ukupno 300.000 kuna zbog gubitka majke i bake.

Komentara 9

TO
Toni50
22:06 18.10.2011.

\"Pljusnula me, a ja sam napravio to što sam napravio, izbo sam je\" Izvinjavam se nisam zano da je to ovaj tip rođak familija admina nebi tako kritički pisao o ubojici .. Naravno u pravu je zašto ga ošamarila ta t o je sasvim normalno i OK da tako reagira da je izbode u sise ruke vrt oči i trbuh !

KA
karlovcankica
23:07 18.10.2011.

smrtna kazna..a ne djubre hraniti!

AA
Arwen Aragorn
17:09 18.10.2011.

Hrvatska po nefunkcioniranju svog pravosudnog sustava nikad ne bi trebala ući u Europsku Uniju. Ovaj čovjek je u afektu zbog alkohola i neimaštine ubio ženu i majku i dobio po 11 godina zatvora za svaku, ukupno 20 godina zatvora, a istovremeno je zlotvor zločinačke srbočetničke JNA za ubojstvo petero Lovinčana dobio samo 15 godina zatvora, dakle po 3 godine za svaku ubijenu osobu. A pričalo se da su tim Lovinčanima njihove uši pronađene u probavnom traktu! Za ta zvjerstva samo po 3 godine zatvora!!! To je da čovjek ne povjeruje svojim ušima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije