Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Pljuskovi i grmljavina prate nas i za vikend: Vakula otkrio kada nam stiže 'dašak ljeta'

Pogled na Makarsku i munje u bračkom kanalu prema Splitu
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 18:58

Petak donosi još nestabilnije vrijeme s grmljavinskim pljuskovima i olujnim nevremenom, zbog čega je izdano narančasto upozorenje za dijelove zemlje

Oblačni i ponegdje kišni četvrtak, čini se, zapravo je uvod u još nestabilniji petak. Diljem zemlje bit će kiše, a u vremenskoj prognozi se najavljuju i česti pljuskovi s grmljavinom i lokalno olujno nevrijeme s tučom, zbog koje je za neke regije izdano narančasto upozorenje - drugo od tri moguća stupnja.

Ni nakon petka nam ne dolazi velika promjena. Veći dio vikenda bit će nešto sunčaniji, no i dalje su mogući pljuskovi, koji će postati češći i obilniji na Jadranu krajem nedjelje, a u ponedjeljak i u ostatku Hrvatske. Prognozirao je tako Zoran Vakula za HRT, a najavio je i da krajem sljedećeg tjedna možemo očekivati prvi "dašak" ljeta uz stabilnije vrijeme i više temperature.

U Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj u petak će biti oblačno, a temperature će se kretati od jutarnjih 15-ak do maksimalnih 25 stupnjeva Celzijevih. U obje regije mogući su obilni pljuskovi popraćeni grmljavinom, ali i olujno nevrijeme s tučom. Na sjeveru Jadrana i u Gorskoj Hrvatskoj očekuje se još nestabilnije vrijeme uz nešto niže temperature. Za to je područje upaljen narančasti meteoalarm zbog opasnosti od pljuskova i bujičnih poplava.

U Dalmaciji će se temperature također zadržati oko 25°C, a za tu regiju prognoziraju se česti pljuskovi s grmljavinom te umjereno i jako, na udare i olujno jugo, koje će uzburkati more. Za vikend bi se vjetar trebao smiriti, u subotu će vrijeme biti nešto stabilnije, iako ne treba u potpunosti otpisati mogućnost kiše, a krajem nedjelje i u ponedjeljak raste učestalost pljuskova.

Ponedjeljak će biti naročito nestabilan i na kopnu, no za pljuskovi i oluje za vikend su manje vjerojatni nego u Dalmaciji. Vrijeme bi moglo biti sparno, no jutra će biti svježa, mjestimice i maglovita, prognozira Vakula.

VIDEO Kaos u Karlovcu: Udar munje izazvao požar, padala tuča, auti 'plivali' u podvožnjaku

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
10:53 31.05.2024.

Sjećaš li se Zorane kad si reko bit će sunčano i lijepo? Poveo sam curu noću na plažu. Kiša je pala i nije bilo s.ksa. Ništa od tebe Zorane! Od sad slušam samo Nikolu Vikić Topića!

AK
Aka
20:34 30.05.2024.

Dragi Vakula, molimo te zadrži ovakvo vrijeme barem još cijeli lipanj, jer uživamo, konačno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije