Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pljačka banke: K. Dužnović u petak na optuženičkoj klupi

Zanimljivo je da će Kazmiru Dužnoviću suđenje početi baš u tjednu kada hrvatska policija slavi svoj dan i dan svog zaštitnika svetog Mihovila.
01. listopada 2009. u 18:47 4 komentara 3 prikaza
duznovic
Foto: Boris Ščitar

Kazmir Dužnović (28), optužen za krvavu pljačku Raiffeisen banke u Sesvetama u svibnju ove godine u kojoj je ubijen mladi policajac Ivan Grbavac, dok su petorica njegovih kolega teže ranjena, sutra će sjesti na optuženičku klupu zagrebačkoga Županijskog suda.

Ondje će mu pred vijećem suca Vladimira Vinje početi suđenje za niz kaznenih djela - ubojstvo policajca, pet pokušaja ubojstva policajca, pokušaj razbojstva, općeopasnu radnju te nedopušteno držanje oružja.

Zanimljivo je da će Dužnoviću suđenje početi baš u tjednu kada hrvatska policija slavi svoj dan i dan svog zaštitnika svetog Mihovila.

Tim povodom, policajci koji su preživjeli krvavi Dužnovićev pohod - Jadranko Certin, koji je bio najteže ranjen i samim je čudom preživio, Boško Ćenan, Goran Blažević, Milovan Dakić i Kristijan Novosel - ovih su dana odlikovani zbog hrabrosti.

 

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • -obrisani-:

    Ima sreće, jer nigdje na svijetu se ubojice policajaca ne privode. A i stigli su plavci prvi do njega, da je došao ATJ, ne bi bilo potrebe za sudskom trakavicom.

  • bohtar:

    Žao mi mladog momka koji je pogimuo i negovih kolega koji su bili ranjeni.Znam nema smrtne,potrebno bi je uvest za takve bosove ili gamad.Radio sam taj posao ne u hrvatskoj znam kako je kad ti kolega izgubi život.

  • in_da_banana:

    ovaj naslov je trebao glasiti \"Reforma banke...\" pljačkaju nas reformama,privatizacijama...,a sad su ovog poduzetnika zmaltretirali....nikad nećemo naprijed kad se ovako guši malo i srednje poduzetništvo!! di je sad HUP? :)))