Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANOVNICI PRIPREMLJENI

Plimni val pogodio otok Ist: Mještani stavljali daske na vrata, neki imaju i pumpe

Foto: Facebook screenshot
1/3
25.05.2021.
u 16:08

Zadnji puta kada je došlo do velikog plimnog vala na Istu bilo je 2007. godine, kada se more diglo čak 30 metara od obale

Veliki plimni val pogodio je u ponedjeljak otok Ist kod Zadra, no šteta je gotovo već sanirana. Brodice su potopljene, a stradale su i terase kafića pa i kuće mještana. 

- Šteta je mala, dobro smo prošli. Ljudi su na vrijeme primijetili da se more povlači, što znači da će ubrzo doći plimni val. Tako je i bilo, more je krenulo navirati i podiglo se za više od metra, kazao je zapovjednik DVD-a Ist Ivan Segarić, prenosi 24 sata.

Kako govori, mještani su upoznati s ovim situacijama pa su odmah postavili daske na vrata kako more ne bi ušlo u kuće. Neki imaju i pumpe za izvlačenje vode. 

- Štetu koja je nastala sanirali smo jutros uz pomoć zadarskih vatrogasaca i Čistoće Zadar. Ima još malo mulja po ulicama i dvorištima, ali više manje je sve riješeno, kazao je. 

Zadnji puta kada je došlo do velikog plimnog vala na Istu bilo je 2007. godine, kada se more diglo čak 30 metara od obale.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije