Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o izborima

Pleternički SDP razočaran odbacivanjem izbornih lista

'unutrasnja..........okucani........15.05.2005  precko / o.s., nikola tesla , glasanje - lokalni izbori  foto: IGOR KRALJ'
'igor kralj'
30.10.2012.
u 11:09

Nekome je bilo u interesu da SDP te druge stranke i nezavisni imaju manje lista jer je Gradsko izborno povjerenstvo, navodno zbog nedostatka preslika osobnih iskaznica naših kandidata, odbacilo gotovo pola lista SDP-a, kazao je Ivan Tubić

Čelnici pleterničkog SDP-a upozorili su na konferenciji za novinare da su izbori za vijeća mjesnih odbora, koji se održavaju u nedjelju 4. studenog, odlukom Gradskog vijeća zakasnili 16 mjeseci te da su rokovi za predaju lista bili prekratki jer je za prikupljanje očitovanja kandidata ostalo tek 11 dana.

– Nekome je očigledno bilo u interesu da SDP  te druge stranke i nezavisni imaju manje lista jer je Gradsko izborno povjerenstvo navodno zbog nedostatka preslika osobnih iskaznica naših kandidata odbacilo gotovo pola lista SDP-a premda se u uputama za izbore to nije tražilo – ističe predsjednik gradskog SDP-a Ivan Tubić koji se zapitao gdje su završila sredstva za zapošljavanje branitelja 2004. godine te koliko ih je sada zaposleno.

Dopredsjednik pleterničkog SDP-a Mirko Bistrović dodaje da se preslike ne spominju ni u Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi te da su njihove žalbe nakon ovakvog postupka odbijene.

>>‘Na listama za lokalne izbore treba biti barem 40 posto žena’

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije