Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Marušić (HDZ):

'Plenkoviću, ne želim sudjelovati u stvaranju Vašeg anacionalnog društva!'

Hrvoje Marušić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
06.10.2017.
u 12:36

Predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika pisao je predsjedniku stranke

Na najavu kako će biti izbačen iz HDZ-a otvorenim pismom premijeru i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću obratio se Hrvoje Marušić, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika. Istaknuo je kako je iz HDZ-a istupio uoči lokalnih izbora o čemu je pismenim putem izvijestio splitsko gradski odbor stranke čiji je bio član, a to su prenijeli i neki mediji.

– Stoga ne znam otkud Vam pravo uopće spominjati me u bilo kakvom kontekstu kao člana HDZ-a i isključivati me iz stranke u koju sam ušao na poziv lokalnih dužnosnika prije pet godina i iz nje sam izašao u svibnju. Što se tiče mog mjesta predsjednika Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a, koju sam osnovao u 18 županija i to isključivo vlastitim sredstvima, moram vas izvijestiti da nad tom mojom funkcijom nemate nikakvu ingerenciju – napisao je Marušić i najavio povlačenje s mjesta predsjednika ZPO HDZ, koje po statutu ne mora obnašati član HDZ-a. Ostavku je obrazložio time što je ZPO HDZ pokušala čelništvu stranke objasniti što bi obrt i poduzetništvo trebali značiti u modernom društvu, a za nagradu su dobili ukidanje Ministarstva poduzetništva i obrta.

– Dakle, gospodine Plenkoviću, nada mnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete ikada imati jer u stvaranju Vašeg anacionalnog i regionalno orijentiranog društva, ne želim sudjelovati kao ni većina Hrvata. Svi koji relativiziraju temeljne hrvatske vrijednosti i dozvoljavaju kojekakvim ratnim huškačima šetanje po Hrvatskoj i raznim udrugama da traže ispriku Hrvata za legitimno i časno uz velike žrtve izborenu slobodu, s takvima stvarno ne mogu pronaći zajednički jezik – napisao je Marušić.

Plenković je najavio njegovo isključivanje iz HDZ-a upravo zbog reakcije na Inicijativu mladih za ljudska prava koji traže da se Hrvatska ispriča za zločine nad Srbima u Oluji. Na njihovom Facebook profilu Marušić je napisao: "Stoko jugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH vi pišete ovakve gadarije..... Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i strijeljali bi vas. A vjerojatno i hoće uskoro!"". To je bilo u kolovozu, a prije dva dana Ivan Jabuka, glasnogovornik HDZ-a izjavio je kako je predsjedništvo pokrenulo postupak za Marušićevo isključivanje.

– Molim vas da me više ne spominjete na Vašim stranačkim tijelima, ne isključujete iz stranke čiji nisam član, počnite se baviti stvarima puno bitnijima za hrvatsko društvo – poručio je Hrvoje Marušić.

Komentara 17

NE
Neonacionalist
13:01 06.10.2017.

Svaki pravi hrvatski domoljub bi trebao biti ponosan da ga Plenković izbaci iz stranke .

ZA
zadar1
12:57 06.10.2017.

svaka cast...zivio!!!!

KR
kruti190
13:30 06.10.2017.

BRAVO!!!! drug plenki na aparatima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije