Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenkovićev ujak i H. Novak Srzić u utrci za Makarsku

Marko Raos mogao bi dobiti podršku nezadovoljnih u HDZ-u
21. veljače 2017. u 11:40 1 komentara 1977 prikaza
Marko Raos i Hloverka Novak Srzić
Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24 sata, Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Marko Raos, ujak premijera Andreja Plenkovića, izgledni je nezavisni kandidat za gradonačelnika Makarske, a dobro upućeni u političke prilike u gradu pod Biokovom drže da će, ako se odluči za kandidaturu, biti najneugodniji konkurent HDZ-ovu Juri Brkanu.

– Nisam se odlučio, još razmišljam hoću li se kandidirati – rekao nam je jučer Raos. Očito ga nećak Plenković, koji je u petak bio na 27. obljetnici HDZ-a Makarske i s govornice očekivano pružio podršku stranačkom kandidatu Juri Brkanu rekavši da očekuje pobjedu, nije uspio uvjeriti da odustane.

Na pitanje novinarke 24 sata da komentira ujakovu kandidaturu, rekao je da mu predstoje najbolji i najmirniji dani, ali izgleda da se Raos s tim baš i ne slaže.

hloverka NEZAKONITI OTKAZ HRT dobio presudu protiv Novak Srzić, HNIP i HND osuđuju otkaz zbog 'verbalnog delikta' 22.12.2009., Zagreb - Zavrsno suceljavanje predsjednickih kandidata za predsjednika republike Hrvatske na hrvatskoj televiziji. Hloverka Novak Srzic . Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL Prisavski noviteti Hloverka Novak Srzić: Vraćam se na HTV. Uskoro!

Marka Raosa prije četiri je godine za gradonačelnika Makarske predložila Agenda mladih demokrata. Tada nije postigao značajniji rezultat, dobio je nešto više od 14% glasova i nije se plasirao u drugi krug, ali politički analitičari drže da će veću podršku dobiti kao nezavisni kandidat te da mu ovoga puta u prilog ide i rascjepkanost u HDZ-u koji, navodno, nije jednodušno stao iza svog kandidata.

– Raos bi mogao dobiti podršku nezadovoljnih u HDZ-u, ali i nezadovoljnih u SDP-u. Malo tko uživa takav ugled, pošten i radišan čovjek – govori se u makarskim političkim kuloarima.

Vladajući SDP istaknuo je kandidaturu aktualnog gradonačelnika Tončija Bilića s kojim se želi izboriti za još jedan mandat. No, navodno s njegovim izborom u matičnoj stranci nisu svi baš oduševljeni.

Živi zid također u Makarskoj ima kandidata za gradonačelnika, Ivana Šimića, poduzetnika i inovatora, čiju je kandidaturu osobno došao predstaviti Ivan Vilibor Sinčić.

U izbornoj utrci za prvog čovjeka Makarske još je jedan bivši gradonačelnik, a riječ je o Siniši Srziću koji će pred makarske birače opet kao nezavisni kandidat iako je mogao biti kandidat i HSLS-a.

O kandidaturi za gradonačelnicu Makarske razmišlja i Hloverka Novak Srzić, čiji je pokojni otac Ante Novak svojedobno bio gradonačelnik Makarske. Iza njezine neovisne kandidature stao bi HSLS, navodno i bivši HSS-ovci koji su se zbog Kreše Beljaka razišli sa strankom, ali Hloverka još nije sigurna hoće li na izbore iako je, sudeći po pisanju lokalnih medija, vrlo popularna u rodnome gradu.

– Još uvijek nisam odlučila, vidjet ću – rekla nam je Hloverka Novak Srzić i dodala da prvo mora razgovarati na HRT-u, jer se situacija promijenila nakon što je ovih dana dobila presudu. 

>> Novak Srzić: Ozbiljno razmišljam da se kandidiram za gradonačelnicu Makarske

>> Ponavlja se suđenje Hloverke Novak Srzić i HRT-a zbog otkaza

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • DOBARDAN:

    Glavno da se stišće po tipkovnici. Plenković i njegov ujak su svaki svijet za sebe, ali da bi se stvarala drama treba napisati kako je napisano. Muž ne može svojoj ženi narediti šta i kako da radi, a kamoli sestrić ... prikaži još! ujaku. Nadam se da su unatoč ovakvim poluglupostima, oni privatno u jako dobrim odnosima.