Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Plenkovićev talac – Gabrijela Žalac

Za ministricu Žalac bi bilo bolje, i u profesionalnom i u ljudskom smislu, da je dala neopozivu ostavku. Ovako postaje idealan kadar današnjeg HDZ-a. Teško “ranjena” ostala je u sedlu zahvaljujući milosti Premijera, dakle, politički je mrtva, bezopasna i apsolutno poslušna

Komentari 60

KP
kresimir.perak
09:14 15.03.2019.

Ja sam jedan od onih koji su i sami godinu dana vozili s isteklom vozačkom. Da se ovaj nesretan slučaj i propust nije dogodio, odnosno da ga mediji nisu napuhali kao da se radi o ubojstvu s predumišljajem, sigurno bih se vozio dok me policija ne bi zaustavila i kaznila. Tako da su teze da se ne može opravdati na prezaposlenost profulane po mom mišljenju.

VL
GA
garavuša
09:17 15.03.2019.

Dakle ženi je na nepreglednoj cesti izletilo dijete, koliko znamo nije vozila niti pijana niti brzo niti bez pojasa niti sa mobitelom... Jedini propust joj je što nije produljila vozačku. To se može svakome dogoditi. Je li joj nedostatak vozačke umanjio već stečene i usađene sposobnosti upravljanja vozilom? Ja mislim da nije.

VL
ZO
zola
09:27 15.03.2019.

Multiplo talentirani rasprdić konačno otkrio poziv: stihoklepstvo kamenarskog tipa. Drži se toga, u tom si najbolji.

VL
MR
MrkiMedo
09:43 15.03.2019.

Eh, Raspudiću, što se ulovi na tu temu k'o muha na g.... Od komentatora takvog kalibra bih očekivao da piše o nečemu važnijem, tema kod nas ne nedostaje, a ne "spustiti letvicu " na razinu jeftinih politikanata.

VL
BU
Bubalamala
13:49 15.03.2019.

Ministrica Zalac ne samo da nije produzila vozacku,ona je zakazala u svom djelovanju u povlacenju novca iz EU fondova.Naime EU je nezadovoljna radom vlade u tom segmentu jer je Hrvatska druga naj slabija poslije Spanjolske u koristenju evropskog novca.Situacija je jos gora kad se zna da svega svaki peti euro stigne do krajnjih potrosaca.Znaci da se koristi jedva dvadeset posto od mogucih preko deset milijardi. Vlada i njeni ministri puni su hvale kad pricaju o radu vlade i ministarstavima,no istina je sto potvrduje evropska komija nesto drugo.

VL
DU
Deleted user
13:31 15.03.2019.

nino, svi su oni poslusni ko janjad. to im je najvaznija odliak u prvotnom odabiru.

VL
CR
crvenaHR
12:11 15.03.2019.

Dobar komentar i nakon dugo vremena Raspudić pogađa ono što je problem svake (šlampave) vlasti već niz godina i niz vlada. Dobro, pomalo je zabavno što autor teško formira tekst bez da spomene Tita ali ovdje je to dobar uvod. Jedino što još čudi da se mjeri koliko je ovaj slučaj sa Žalac više ili manje bitan od Uljanika a zapravo se radi o istom problemu funkcioniranja šlampave vlasti : tri godine vožnje bez valjane vozačke a bez da provjeriš je li dokument važeći, to je slično kao i niz godina gdje je država jedan od vlasnika Uljanika i daje jamstva a ne provjerava što se tamo događa sa poslovanjem sve dok se ne dogodi frontalni sudar.

VL
DU
Deleted user
19:20 15.03.2019.

Britko i standardno ne dvosmisleno pisano.Bravo Nino. Na svu žalost uz Ministricu, bivšu Ministricu,... puno je takovih hrvatskih političkih i inih fikusa koje je potrebno povremeno zaliti, ali i žaliti, kako bi se održali i to je to.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:49 15.03.2019.

Ovdje postoji još dublji problem. A to je nezaštićeno dijete. Djevojčica koja je doživjela tešku ozljedu u prometnoj nesreći je potpuno nezaštićena. Radi se o djetetu koje je udomljeno a lokalni centar za socijalnu skrb je u nadzoru. To dijete izgleda nema nikoga tko bi se za interes djeteta borio. Udomitelji su pre slabi i nemaju otvorene ruke da se bore za udomljenu djevojčicu. Lokalni centar socijalne skrbi je u nadležnosti ministarstva ministrice Murganić, gospođa Murganić kao i centar nisu niti pisnuli na tešku nesreću. Zatim tu je policija i DORH. Policija nije napravila niti prijavu zbog teškog ozljeđivanja nezaštićenog djeteta u prometnoj nesreći, vrlo sugestivno govori o stvarima što nije njihov posao ("neoprezno istrčala iz grmlja na mjestu gdje nema pješačkog prijelaza...") a da niti osnovne stvari nisu rekli, koje je ograničenje brzine a kojom brzinom je gospođa vozila. Niti DORH nakon teških ozljeda nije pokrenuo postupak, iako za teške ozljede ide odmah krivična prijava uz koju treba detaljno sagledati sve okolnosti. A gdje je pravobraniteljica za djecu? Tko će se zauzeti za ovako nezaštićeni djecu? Ministrica treba nastaviti živjeti uz takvo prikrivanje dokaza i svega ostalog, neće biti dana kada se neće sjetiti nesretnog djeteta protiv kojeg se organiziralo više državnih ustanova. I kad će prolaziti Vinkovcima znat će da baš svi u gradu znaju ne što je uradila već kako se ta nesreća zataškala a dijete ostalo nezaštićeno. Tu krunica neće pomoći ministrici.

VL
FJ
fjdanm
23:02 15.03.2019.

Nino u sridu, kao i uvijek.

VL
ZM
zmik
14:29 15.03.2019.

To što je skoro tri godine vozila bez važeće vozačke dozvole znači samo da je dobar i pažljiv vozač, te je policiju u tom periodu nijednom nije zaustavila zbog nekog prekršaja.

VL
DD
ddh
10:39 15.03.2019.

Pun mi je kufer tog Raspudica i raznih drugih "pametnjakovica" koji stalno svima oko sebe i preko medija"sole pamet". Ne snose nigdje, pa niti za izgovorenu ili napisanu rijec nikakvu odgovornost, pa mudruju. Nek Raspudic osnuje vlastitu stranku kao njegovi Petrov ili Markicka, neka izadje na izbore, neka uvjeri birace, da je on najpametniji i najboljii kada , ako dobije povjerenje biraca, pokaze sto zna. Lupati bez veze i soliti pamet drugima, pametovati i sebe postavljati kao nesto najpostenije i najiskrenije, bez da ista uradi ili je uradio i negdje se sa radom dokazao, zna svaka budala, pa tako i Raspudic. A Petrov i Grmoja lupaju i dalje. Usli su dva puta u Vladu i dva puta njihovim ponasanjem rusili ili pokusavali rusiti tu Vladu, a vidljivi rezultat njihovog rada je jedino kredit koji si je Petrov organizirao po povlastenim uslovima i pritom se koristio funkcijom predsjednika Sabora. Mudrovati mogu samo oni koji i nesto rade, a ne oni koji poput Raspudica nista ne rade nego sjede u zapecku i mudruju.

VL
SN
sasa.novak.58
18:07 17.03.2019.

Ispada da je dosad bila autonomna u svom radu, ministrica s idejom i kičmom kojoj nitko nije mogao naređivati što će raditi. A svi znamo da to nema veze sa stvarnošću.

VL
AL
Alkana
18:01 15.03.2019.

G. Raspudić možda nije to iskusio, ali neki ljudi kad su u šoku jednostavno ne mogu suspregnuti suze. To se dogodilo i ministrici. Uopće nije zaslužila da ju se toliko napada, ali novinarčići moraju o nečemu pisali pa su samo dodavali, čak i izmišljali da je isša u školu, pa u dućan ili k doktoru.... Istraživačko novinarstvo, svaka čast!

VL
OK
okvals54
10:05 15.03.2019.

Nino ,ona je i inace bila politicki bezopasna,bolje receno ni's koristi.

VL
BS
@bserver
11:22 15.03.2019.

nije ministrica neoprezno vozila, po kolniku bez pješačkih prijelaza, bez vozačke dozvole nego je djevojčica "neoprezno" istrčala pod njezin auto. Veliki vođa je tako zaključio! Stvorio još jednog roba i pljucnuo na narod. Kao pravi suveren! Imamo Hrvatsku!

VL
IK
ikbmibm
13:59 15.03.2019.

Raspudićevo zivotno djelo je spomenik Bruce Lee-a u Mostaru. hi,hi

VL
SZ
stipe.zebic.3
10:15 15.03.2019.

Prije ,si bio odličan kolumnist, ali u svojoj mržnji prema Plenkoviću savjetniče Mosta.....totalno si se pogubio Tvojima iz Mosta,Plenković bi trebao podignuti spomenik,da nije njih nikada nebi došao na čelo Hdz a,ostao bi i dalje kako ti kažeš briselski ćato! Hasanbegović bi i dalje bio ministar,Pupovac nebi dobivao novce iz proračuna....itd....itd !! Jedva si čekao da Agrokor propadne! Najprije si govorio propasti će na jesen,pa na proljeće,pa dobavljači paraju ugovore itd...itd Možeš ti davati razne savjete Mostu,snimati Bulja kako gasi požar itd.itd ,ali gotovo je s Mostom

VL
AN
anthropos
09:52 15.03.2019.

nije se prije ni čulo za nju, naravno kad ne radi ništa, vidi se po eu-fondovima... glavno da je jedna od krpa koja plenkoviću zatvara rupe

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
09:39 15.03.2019.

Koliko vas hdz trolova ima?! Postali ste gori od komunjara...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.