Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazao sudjelovanje

Plenković zbog pregovora sa sindikatima ne putuje u Madrid

Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.12.2019.
u 22:25

Premijer Andrej Plenković otkazao je sudjelovanje na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu, potvrđeno je u nedjelju navečer iz Banskih dvora.

Zbog nastavka razgovora s predstavnicima sindikata u sustavu obrazovanja, premijer Andrej Plenković otkazao je sudjelovanje na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu, potvrđeno je u nedjelju navečer iz Banskih dvora.

Da se u ponedjeljak nastavljaju pregovori Vlade i sindikata, najavio je u nedjelju navečer predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec nakon maratonskih pregovora u Banskim dvorima

"Zaključili smo da još trebamo malo vremena za razgovor, razgovor i pregovore ćemo nastaviti sutra, sutra očekujemo završetak", kratko je novinarima rekao Mihalinec ne iznoseći pojedinosti tih pregovora koji su počeli u nedjelju u 15 sati i završili oko 21, 30 sati.

"Dogovorili smo da dalje izjave o tome ne dajemo, molim da nas više ništa ne pitate, ne nazivate,  tražite", rekao je novinarima.

Potvrdio je da se štrajk u školama, koji traje već 35 dana, nastavlja u ponedjeljak.

U Madridu se u ponedjeljak otvara klimatski samit COP25 na kojem je trebao biti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

VIDEO Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Komentara 45

AE
Aedes2017
23:08 01.12.2019.

Neka ide Vakula.

Avatar raco
raco
23:44 01.12.2019.

Na taj summit treba ici ministar zastite okolisa. Klima je u njegovom resoru.

I1
ing-12345
01:46 02.12.2019.

Znači Plenković je napravio osobno ogromnu žrtvu jer je odlučio propustiti štipanje svoje stražnjice od strane Junckera i ostale EU kompanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije