Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog pozajmica ppd-a

Plenković zatražio detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti HDZ-a

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
05.07.2016.
u 15:40

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković zatražio je od glavnog tajnika Domagoja Ivana Miloševića detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković zatražio je od glavnog tajnika Domagoja Ivana Miloševića detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti, s obzirom na izjave vlasnika Prvog plinarskog društva Pavla Vujnovca da je HDZ-u posudio 4,2 milijuna kuna, priopćeno je u utorak iz Plenkovićeva izbornog stožera.

 – Slijedom upita medija u vezi s izjavama Pavla Vujnovca, priopćavamo da je Andrej Plenković, kandidat za predsjednika HDZ-a, zatražio od glavnog tajnika detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti. U svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković zalaže se za transparentnost u financiranju i radu svih stranačkih tijela te odgovornost pojedinaca koji obnašaju stranačke dužnosti – ističe se u priopćenju Plenkovićeva izbornog stožera koje potpisuje glasnogovornik njegove kampanje Davor Ivo Stier.

 HDZ je u utorak priopćio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva (PPD) u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i financijskim statutom HDZ-a, sasvim transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Ističe i da su pozajmice korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke, za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine  i predsjedničke izbore 2014./2015.

 Tjednik Nacional objavio je u najnovijem broju da je vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac prije nekoliko dana od HDZ-a zatražio povrat 4,2 milijuna kuna koje je toj stranci posudio na izravnu molbu tadašnjeg glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, današnjega zamjenika predsjednika HDZ-a. U tekstu se navodi i neimenovani član HDZ-a koji je izjavio da je Brkić stranku zadužio za taj iznos bez znanja predsjedništva.

>> HDZ: Kratkoročne pozajmice od PPD-a bile su transparentne, uz znanje Tomislava Karamarka

Komentara 15

Avatar ljutatrava
ljutatrava
16:35 05.07.2016.

opet oni po starom a rekli su da su se popravili,

JK
ja-kan
16:16 05.07.2016.

A tko ste vi Plenkoviću da išta tražite, pa ni službeni kandidat za predsjednika stranke još niste ? Tko god je imalo inteligentan zna da se veliki novci za mito ne daju u gotovini nego u obliku tzv. "pozajmica", to je čisto ako dođe inspekcija, može se ustupiti nekoj tvrtki na djevičanskim otocima, nakon nekoliko godina može se otpisati i sl. Dali je to u pitanju ovdje ? Nadalje, zašto je ta pozajmica dana i zašto nije tražen povrat dok je bilo izgledno da će HDZ doći na vlast i dok je bio na vlasti. Onaj tko pokrene pitanje utvrđivanja svih okolnosti kako je tvrtka PPD u tako kratkom roku stekla enormno bogatstvo poslujući s državnim tvrtkama na kojima je direktore imenovao HNS (HEP, Petrokemija....) mogao bi ostvariti odličan rezultat na parlamentarnim izborima. Političari i Uskok vi ste na potezu, da vidimo koliko ste pošteni i sposobni !!

Avatar mister.N@
mister.N@
16:14 05.07.2016.

hahahaha jel to na pomolu jos jedan kriminal???? treba istraziti i poslovanje tvrtki koje su posudjivale novac :))) dorh uskok ovdje ima posla za vas opet!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije