Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORUŽANE SNAGE RH

Plenković: Vlada nastavlja ulagati u modernizaciju vojske i poboljšanje položaja vojnika

Zagreb: Nakon sjednice Vlade, premijer Plenković obratio se medijima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
28.12.2021.
u 17:28

Na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju zdravstvenog sustava u okolnostima COVID-19, a nakon toga daje i izjave za medije u Banskim dvorima

Vlada RH nastavlja ulagati u modernizaciju Hrvatske vojske i poboljšanje položaja hrvatskog vojnika te razmatra tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, rečeno je na sastanku premijera Plenkovića i ministra obrane Banožića.

Premijer Andrej Plenković danas je sa članovima Vlade održao u Banskim dvorima radni sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i predstavnicima Oružanih snaga RH, na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, priopćeno je u utorak iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.

Razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, dodaje se u priopćenju.

U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o ovoj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku.  

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao što je i dosad pokazala brigu za modernizaciju Hrvatske vojske, što se prije svega odnosi na kontinuiran rast obrambenog proračuna, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika te ulaganje u opremu, naveli su iz Ureda predsjednika Vlade RH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije