Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Vlada je uložila mnogo financijskih sredstava u vojsku koja predstavlja jamac sigurnosti

Plenković je istaknuo i da je cilj Vlade Hrvatsku vojsku učiniti još učinkovitijom i još kvalitetnijom, podizati razinu obrambenih sposobnosti i njen međunarodni ugled. Podsjetio je i da je njegova vlada  nakon šest godina pada i stagnacije četiri godine zaredom povećala obrambeni proračun.
27. svibnja 2020. u 16:38 4 komentara 420 prikaza
Zagreb: Svečano obilježavanje Dana hrvatske vojske
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Premijer Andrej Plenković u srijedu je svečano otvorio novoizgrađeni smještajni objekt „Vukovar” na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” poručivši da je Hrvatska vojska danas jamac sigurnosti i stabilnosti hrvatske države i naroda.

Zagreb: Andrej Plenković primio članove Viteškog alkarskog društva Viteško alkarsko društvo kod premijera Plenković: Podupirući Sinjsku alku promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu

„Danas je Hrvatska vojska spremna i sposobna u svakom trenutku i pod bilo kojim uvjetima odgovoriti na sve izazove i ugroze radi zaštite nacionalne sigurnosti”, rekao je Plenković u sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. 

Ističući kako su vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu uporište razvoja oružanih snaga, izrazio je i zadovoljstvo što naši vojnici, dočasnici i časnici širom svijeta postižu sjajne uspjehe na međunarodnim vježbama i u misijama. 

Izrazivši duboku zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, svim nestalim, poginulim i ranjenim i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku, ponovno je odao i poseban pijetet prema nedavno pet poginulih mladih pripadnika HV-a te je izrazio poštovanje i zahvalnost njihovim obiteljima.

Ida Prester Stručnjaci otkrivaju Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Navodeći da je jedan od osnovnih parametara koji definira današnje moderne oružane snage moderna i sofisticirana oprema koju koristi, Plenković je naglasio i kako je danas hrvatski vojnik u potpunosti opremljen proizvodima hrvatske obrambene industrije. 

Poručio je i da je njegova vlada uložila mnogo napora i financijskih sredstava kako bi na ravnomjeran način razvijali sve grane Hrvatske vojske. Spomenuo je izgradnju i nastavak izgradnje obalnog ophodnog broda, nabavu višenamjenskih borbenih helikoptera „Black Hawk“, opremanje borbenih vozila „Patria“, nabavu modernih besposadnih zrakoplovnih sustava i sl.

"Kad govorimo o planiranim aktivnosti moje Vlade na području obrane i sigurnosti, mi smo sve naše zadane ciljeve ispunili. Ostaje još višenamjenski borbeni avion”, kazao je.

veseli se sučeljavanjima Plenković: 'Bernardić nije sposoban biti lider oporbe, a kamoli voditi hrvatsku Vladu'

Plenković je istaknuo i da je cilj Vlade Hrvatsku vojsku učiniti još učinkovitijom i još kvalitetnijom, podizati razinu obrambenih sposobnosti i njen međunarodni ugled. Podsjetio je i da je njegova vlada  nakon šest godina pada i stagnacije četiri godine zaredom povećala obrambeni proračun. 

Obilježavanju tih jubileja, uz Plenkovića, nazočili su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miroslav Tuđman, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik HVU general-bojnik Mate Pađen te drugi visoki vojni i civilni uzvanici.. 

Ističući kako novootvoreni smještajni objekat ponosno nosi ime „Vukovar” simbola hrvatske slobode, opstojnosti i čuvara hrvatskog identiteta Jurković je rekao kako se on sastoji od 15 etaža s ukupno 89 smještajnih jedinica. Namijenjen je za potrebe smještaja polaznika škola HVU, a njegovom potrebom značajno će se podići standard smještaja i života svih polaznika i sudionika nastavnih i obučnih procesa na HVU.

Zagreb: Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Hrvatske vatrogasne zajednice SVI NA BIRALIŠTA Zbog ovih razloga Andrej Plenković morao je u srpnju na izbore

Tomislav Ivić poručio je da su Hrvatskoj vojsci vratili pobjednički sjaj kakav je imala u Domovinskom ratu. Izrazio je zadovoljstvo brigom za vojnika, dočasnika i časnika kao središnjeg i najvažnijeg dijela obrambenog sustava. Podsjetio je i da su im vratili materijalna prava te kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta i života i rada u vojarnama.

„Otvorenje objekta Vukovar najvidljiviji je simbol transformacije Hrvatske vojske”, rekao je Ivić.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

PRATITE UŽIVO
Glasali Plenković, Bernardić, Škoro... Raspudići stigli s bebom. Na jednom biralištu intervenirala hitna pomoć
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
 • luzinac:

  kako ne cete povecati proracun ...kad imate ing.modrica koji vodi financije uz pecek i major a kaznene prijave nitko ne pokrece....nije zgodno..

 • luzinac:

  toliko ispraznica u jednom tekstu...nejasnih pojmova...njegova vlada ???? obrambena industrija ??? itd..itd

 • Avatar samosoyer
  samosoyer:

  Bolji nam bilo,da ulazemo u imonoloske i farmaceutske tvrtke,da nam svabe ne prodaju protiv-zmijske serume po 18000 tisuca kuna po komadu,a nasu vojsku neka oprema amerika,jer mi njima sluzimo.