Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZIO ZAHVALNOST

Plenković: Vlada je uložila mnogo financijskih sredstava u vojsku koja predstavlja jamac sigurnosti

Zagreb: Svečano obilježavanje Dana hrvatske vojske
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
27.05.2020.
u 16:38

Plenković je istaknuo i da je cilj Vlade Hrvatsku vojsku učiniti još učinkovitijom i još kvalitetnijom, podizati razinu obrambenih sposobnosti i njen međunarodni ugled. Podsjetio je i da je njegova vlada  nakon šest godina pada i stagnacije četiri godine zaredom povećala obrambeni proračun.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je svečano otvorio novoizgrađeni smještajni objekt „Vukovar” na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” poručivši da je Hrvatska vojska danas jamac sigurnosti i stabilnosti hrvatske države i naroda.

„Danas je Hrvatska vojska spremna i sposobna u svakom trenutku i pod bilo kojim uvjetima odgovoriti na sve izazove i ugroze radi zaštite nacionalne sigurnosti”, rekao je Plenković u sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. 

Ističući kako su vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu uporište razvoja oružanih snaga, izrazio je i zadovoljstvo što naši vojnici, dočasnici i časnici širom svijeta postižu sjajne uspjehe na međunarodnim vježbama i u misijama. 

Izrazivši duboku zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, svim nestalim, poginulim i ranjenim i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku, ponovno je odao i poseban pijetet prema nedavno pet poginulih mladih pripadnika HV-a te je izrazio poštovanje i zahvalnost njihovim obiteljima.

Navodeći da je jedan od osnovnih parametara koji definira današnje moderne oružane snage moderna i sofisticirana oprema koju koristi, Plenković je naglasio i kako je danas hrvatski vojnik u potpunosti opremljen proizvodima hrvatske obrambene industrije. 

Poručio je i da je njegova vlada uložila mnogo napora i financijskih sredstava kako bi na ravnomjeran način razvijali sve grane Hrvatske vojske. Spomenuo je izgradnju i nastavak izgradnje obalnog ophodnog broda, nabavu višenamjenskih borbenih helikoptera „Black Hawk“, opremanje borbenih vozila „Patria“, nabavu modernih besposadnih zrakoplovnih sustava i sl.

"Kad govorimo o planiranim aktivnosti moje Vlade na području obrane i sigurnosti, mi smo sve naše zadane ciljeve ispunili. Ostaje još višenamjenski borbeni avion”, kazao je.

Plenković je istaknuo i da je cilj Vlade Hrvatsku vojsku učiniti još učinkovitijom i još kvalitetnijom, podizati razinu obrambenih sposobnosti i njen međunarodni ugled. Podsjetio je i da je njegova vlada  nakon šest godina pada i stagnacije četiri godine zaredom povećala obrambeni proračun. 

Obilježavanju tih jubileja, uz Plenkovića, nazočili su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miroslav Tuđman, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik HVU general-bojnik Mate Pađen te drugi visoki vojni i civilni uzvanici.. 

Ističući kako novootvoreni smještajni objekat ponosno nosi ime „Vukovar” simbola hrvatske slobode, opstojnosti i čuvara hrvatskog identiteta Jurković je rekao kako se on sastoji od 15 etaža s ukupno 89 smještajnih jedinica. Namijenjen je za potrebe smještaja polaznika škola HVU, a njegovom potrebom značajno će se podići standard smještaja i života svih polaznika i sudionika nastavnih i obučnih procesa na HVU.

Tomislav Ivić poručio je da su Hrvatskoj vojsci vratili pobjednički sjaj kakav je imala u Domovinskom ratu. Izrazio je zadovoljstvo brigom za vojnika, dočasnika i časnika kao središnjeg i najvažnijeg dijela obrambenog sustava. Podsjetio je i da su im vratili materijalna prava te kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta i života i rada u vojarnama.

„Otvorenje objekta Vukovar najvidljiviji je simbol transformacije Hrvatske vojske”, rekao je Ivić.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:57 27.05.2020.

kako ne cete povecati proracun ...kad imate ing.modrica koji vodi financije uz pecek i major a kaznene prijave nitko ne pokrece....nije zgodno..

DU
Deleted user
16:49 27.05.2020.

toliko ispraznica u jednom tekstu...nejasnih pojmova...njegova vlada ???? obrambena industrija ??? itd..itd

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
17:07 27.05.2020.

Bolji nam bilo,da ulazemo u imonoloske i farmaceutske tvrtke,da nam svabe ne prodaju protiv-zmijske serume po 18000 tisuca kuna po komadu,a nasu vojsku neka oprema amerika,jer mi njima sluzimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije