Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA STRANAČKI IZBORI

Plenković: Unutar članstva HDZ-a puštena 'fake news'

Andrej Plenković zajedno s timom "Odvažno za Hrvatsku" posjetio Knin i družio se sa stranačkim kolegama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
14.03.2020.
u 12:44

Središnje izborno povjerenstvo: SMS porukom "HDZ IZBORI" želi se prevariti članstvo

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu kako su spremni za sutrašnje unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i upozorio kako je među članstvom počela cirkulirati SMS poruka koja zbunjuje jer se u njoj miješaju kandidati tima "Odvažno za Hrvatsku" i njihovih oponenata, "nešto poput 'fake news'".

"Spremi smo za unutarstranačke izbore, no, evo, danas se javljaju članovi da je počela cirkulirati SMS poruka gdje se miješaju kandidati našeg tima Odvažno za Hrvatsku i naših oponenata na jedna perfidan način. Očito je ova druga ekipa shvatila da gubi pa nastoje u zadnji tren zbuniti dio birača HDZ-a i miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju", rekao je Plenković i dodao: "To im neće proći".

Ustvrdio je da je to još jedna operacija nalik na 'fake news' i dezinformiranje koje imamo i u situaciji s koronavirusom. 

Zamoljen za komentar izjave Milijana Brkić, koji se kandidira za dužnost potpredsjednika HDZ-a ispred Opcije za promjene, kako bi volio da svi zajedno čekaju rezultate, Plenković je rekao da je zajedništvo HDZ-a tu, ali da u izborima svatko treba voditi svoju kampanju.

A kampanja tima "Odvažno za Hrvatsku" je, kako je rekao, konstruktivna, s ozbiljnim programom i ljudima ne kalkuliraju i "ne čekaju svojih 5 minuta već rade za stranku uvijek i 100 posto".

Poručio je i da će sutra na izborima sve biti "umjereno i pristojno".

"Znam da ćemo pobijediti i bit ćemo skupa kao što smo bili u kampanji i radili dobro za HDZ i Hrvatsku", rekao je Plenković novinarima ispred Vlade RH te istaknuo kako u najužem vodstvu treba biti homogena ekipa koja će reći da HDZ i Hrvatska idu u dobrom smjeru. "To je najveća razlika između dva tima", zaključio je Plenković.

Središnje izborno povjerenstvo: SMS porukom "HDZ IZBORI" želi se prevariti članstvo

 Iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a u subotu su priopćili da su dobili upozorenja i prigovore brojnih članova HDZ-a o SMS poruci "HDZ IZBORI" te izvijestili da je riječ o manipulaciji kojom se želi prevariti članstvo.

"Povodom prigovora i upozorenja brojnih članova HDZ-a na dobivanje SMS poruke s nepoznatog telefonskog broja pod naslovom 'HDZ IZBORI' u kojoj se poziva članstvo na glasovanje za određene kandidate na izborima 15. ožujka, ističemo kako se radi o manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan.

Povjerenstvo je pozvalo je članove HDZ-a "da ne nasjedaju na takve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije