Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITAO MU TELEFONSKI
Povratak na članak

Plenković: Ulazak Žigmanova u Narodnu skupštinu važan je za zastupljenost Hrvata u Srbiji

Plenković je jutros telefonski razgovarao s Tomislavom Žigmanovim i čestitao mu na uspjehu te dodao kako hrvatska Vlada nastavlja kvalitetnu suradnju njim i s Hrvatskim nacionalnim vijećem predvođenim Jasnom Vojnić

Komentari 13

CR
crocro
12:14 04.04.2022.

Ako je u demokratskoj Hrvatskoj srbi imaju 3 zagarantirana zastupnička mjesta u Hrvatskom Saboru, zašto se Hrvatska ne izboru da Hrvati u srbiji imaju barem 2 zagarantirana mjesta u srpskom parlamentu. Ako srbija ne želi Hrvatima zagarantirati zastupnička mjesta, onda nemamo o čemu razgovarati. Na temelju reciprociteta Hrvatska treba odmah ukinuti oktroirana i privilegirana zastupnička mjesta srbima u Hrvatskom parlamentu. I tu priča završava. Tako će barem po zastupljenosti nu parlamentima ova dva naroda biti ravnopravna, iako je po svim drugim pitanjima Hrvatski narod u srbiji zapostavljen i marginaliziran u odnosu na prava srpskog naroda u Hrvatskoj koji uživa i veća prava od većinskog Hrvatskog naroda. Zašto do sada zastupnička garantirana mjesta srba u Hrvatskom Saboru, nisu ukinuta?

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:08 04.04.2022.

Za imati jednog hrvatskog predstavnika u Skupštini Srbije treba dobiti više glasova nego za 8 predstavnika manjina u Saboru.

VL
ST
stefekov
12:20 04.04.2022.

to su obicni nosensi...srbija nije niti ce ikada biti demokratska drzava kada su u pitanju Hrvati i Hrvatsku to je jasno svima.....

VL
DU
Deleted user
12:26 04.04.2022.

zašto 3 mjesta u Saboru RH?

VL
SS
simpatican.simpa
12:30 04.04.2022.

Srbi u Hrvatskoj dugi niz godina odlučuju o sudbini cijele Hrvatske jer su strateški partner Vlade RH, a u Srbiji će Hrvati biti samo malo slovo na papiru bez ikakvog utjecaja za Hrvate u Vojvodini. Pametnom dosta o o stvarnom utjecaju srpskih tajnih službi u izvršnoj i pravosudnoj vlasti lijepe naše. Niti jedan ratni zločin nije procesuiran, kažnjen, te su uništili hrvatsko gospodarstvo - proizvodnju hrane, energije, raselili su stanovništvo bez ispaljenog metka uz pomoć domaćih izdajnika.

VL
BU
bum5bar
12:57 04.04.2022.

Bravo za Žigmanova jedinog koji se bori za prava obespravljenih Hrvata u Vojvodini

VL
AB
abram
12:32 04.04.2022.

dobro je, do sada nismo imali nikoga, jedan po jedan....ovo je veliki napredak

VL
DU
Deleted user
12:40 04.04.2022.

Hidajet nije uspio, Pupi će mu izraziti nezadovoljstvo preko Plenkija.

VL
IL
ilustrator
12:51 04.04.2022.

da ne dobiju niti 1 glas, naša nejač ima zagarantirana 3 saborska mandata? ..ma kakav reciprocitet!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.