Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA GENOCIDA

Plenković: Srebrenica je poraz ljudskosti, Hrvatska je u mislima uz BiH

Goran Kovacic/PIXSELL
11.07.2021.
u 11:01

Danas odajemo počast tisućama nedužnih bošnjačkih žrtava koje nikada nećemo zaboraviti. Hrvatska je u mislima uz Bosnu i Hercegovinu, poručio je Plenković

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je, na 26. godišnjicu genocida u Srebrenici, istaknuo kako je taj bezumni zločin poraz ljudskosti te poručio kako je Hrvatska u mislima uz Bosnu i Hercegovinu.

Prije 26 godina, u genocidu u Srebrenici ubijeno je više od osam tisuća bošnjačkih civila, muškaraca i dječaka. Taj bezumni zločin poraz je ljudskosti, napisao je Plenković u objavi na Twitteru. Danas odajemo počast tisućama nedužnih bošnjačkih žrtava koje nikada nećemo zaboraviti. Hrvatska je u mislima uz Bosnu i Hercegovinu, dodao je. 

U Srebrenicu u istočnoj Bosni od ranih jutarnjih sati pristiže stotine ljudi kako bi sudjelovali na središnjoj komemoraciji za žrtve genocida počinjenog nad Bošnjacima u srpnju 1995.  Razmjerno povoljna epidemiološka situacija u BiH dopustila je da na ovogodišnjoj komemoraciji bude više sudionika nego prošle godine kada je taj broj bio strogo ograničen.

Nakon komemoracije održat će se pokop 19 žrtava genocida čiji su posmrtni ostaci u proteklim godinama ekshumirani iz masovnih grobnica i nakon toga identificirani. Najmlađe žrtve koje će biti pokopane su Azmir Osmanović, koji je imao samo 16 godina kad je ubijen, te Fikret Kiverić koji je imao 17 godina.

>> Pogledajte i ovaj video - Snimke iz zraka: Ovako iz zraka izgleda Memorijalni centar u Srebrenici

Komentara 12

ZZ
Zeko_zna
11:29 11.07.2021.

Vukovar..neispričana i neosuđena priča zahvaljujući..zna se kome

Avatar horuk
horuk
12:11 11.07.2021.

Stvarno, da jedan narod ucini takve bestialne zlocine nakon hit. Lerovih, sta. Ljinovih i tit. Ovih zlocina nitko nije mogao zamisliti. Ranjenike u Vukovaru, ovo u Srebrenici i jos mnogo barbarskih zlocina i oni opet jos uvjek glasaju za iste huskace sa istim ciljevima kao 90tih. Sto misliti i sto reci za takav narod? Jos samo odvratnije je da nasa tzv ljevica njih slavi kao svoje vodje, predvodnike i moralne vertikale za koje cak svoj narod lazno optuzuju i pljuju da bi im se udvorili.

KR
Krotila
11:26 11.07.2021.

Hrvatska je U mislima za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije