Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Oluje

Plenković: Srbiji šaljemo poruke mira i suradnje, no istina se mora znati

Andrej Plenković
Foto: Screenshot HRT
04.08.2018.
u 19:34

Oluja je najveća vojna pobjeda u Hrvatskoj povijesti, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske, kaže premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković u Kininu je za središnji Dnevnik HRT-a ponovio što obilježavanje vojno-redarstvene operacije 'Oluja' znači za njega i njegovu Vladu.

– Jedno veliko poštovanje hrvatskim braniteljima, prisjećanje na 95. godinu koja je značila kraj rata, stradavanja, ekonomskog nazadovanja koje je trajalo pet godina. Uvijek nastojimo odati počast onima koji su dali sve za Hrvatsku – kazao je premijer te dodao:

– Oluja je najveća vojna pobjeda u Hrvatskoj povijesti, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske. Uloga generala Markača i Gotovine je bila izuzetno važna, to su časni ljudi, profesionalci, dali su sve od sebe u tom trenutku. Drago mi je da će oni večeras dobiti najviše hrvatsko odličje.

Andrej Plenković
1/11

Osvrnuo se i na predstavljanje novih borbenih zrakoplova F-16 koji će sutra letjeti iznad Knina te na odnos s Izraelom.

– U Izrael samo otišao u drugom ili trećem mjesecu mandata, tada smo s premijerom odmah otvorili temu da konačno riješimo nabavu borbenih zrakoplova, proveo se cijeli proces, riječ je o odličnom odabiru koji jača hrvatsku sigurnost, snaži nas u svakom pogledu. Nema kupnje F 16 bez privole SAD-a – rekao je.

Istaknuo je i kako je njegova Vlada povećala proračun braniteljima.

– Povećali smo proračun za hrvatske branitelje skoro za pola, sredstava ima, našim zakonskim rješenjima uspjeli smo riješiti mnoge nedorečenosti, zakon je rađen transparentno i uključivo – kaže Plenković.

Na dan obilježavanja Oluje iz Srbije često stižu oštre poruke, no premijer ponavlja da nisu opravdane.

– Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira – rekao je premijer.

Osvrnuo se i na poreznu reformu.

– Porezna reforma ima za cilj rasteretiti građane i poduzetnike, ambicija nam je imati i ove godine suficit, siguran sam da ćemo ovim poreznim potezima omogućiti da građani imaju više sredstava za život – uvjeren je Plenković.

Komentara 33

Avatar FrancJunior
FrancJunior
19:49 04.08.2018.

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira – rekao je premijer." Zar Plenkovic ne slusa sta Vucic i ostala srbijanska bagra prica ne zadnjih 2 godine, vec zadnjih 25 godina....a pogotovo sto je Vucic danas sve izjavio??????????? Mi se, izgleda drzimo one biblijske - " Tko te kresne u lijevu stranu lica, daj mu da te kresne i u desnu stranu"! A srbijanci sada upravo rade na tome!

DU
Deleted user
19:50 04.08.2018.

Oluja je završna osloboditeljska operacija ali bilo je bar šest sedam vojnih operacija koje su po žestini bile daleko jače od Oluje.Naravno boj za Vukovar bez premca,oslobađanje juga i deblokada Dubrovnika,Maslenica poslije Vukovara najbrutalnija bitka i po žestini borbi i poginulma i ranjenima,tu je Zima 94 zauzimanje strateških položaja na Dinari i Livanjskom polju prema Grahovu i Kninu.

BL
bljak007
19:55 04.08.2018.

Treba, agresorskom narodu uopće zabraniti javno istupanje, jer da oni nisu započeli s ratom, nebi imali mrtvih, ni na jednoj strani, a Pupovac nek se pokrije po ušima, zna on zašto, a slavili ste pobjedu u Vukovaru, ali kratko vamm je trajala, iako ste pjevali pjesmu, Slobo šalji salate, bit će mesa klat ćemo hrvate. Nek vam je Vukovar opomena,a Oljuja na znanje što bi vas moglo snaći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije