Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI POSJET PREDSJEDNIKA

Plenković se sastao s Pahorom, zahvalio se na potpori Slovenije za ulazak u Schengen i eurozonu

Zagreb: Plenković primio Boruta Pahora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.11.2022.
u 19:08

Borut Pahor boravi u posjetu Hrvatskoj, svom posljednjem službenom putovanju u ulozi slovenskog predsjednika

Premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak prilikom susreta sa slovenskim predsjednikom na odlasku Borutom Pahorom zahvalio na potpori Slovenije ulasku Hrvatske u europodručje i šengenski prostor, priopćeno je iz vlade.

Borut Pahor boravi u posjetu Hrvatskoj, svom posljednjem službenom putovanju u ulozi slovenskog predsjednika.

"Premijer Plenković je zahvalio na potpori Slovenije ulasku Hrvatske u europodručje i šengenski prostor, čime se ostvaruju dva strateška cilja vlade. Izvijestio je i o planovima Hrvatske vezano uz proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku, istaknuvši kako Hrvatska ostaje otvorena za buduću suradnju sa Slovenijom", stoji u priopćenju.

Šef vlade je istaknuo odlične odnose dviju država koje ostvaruju značajnu gospodarsku suradnju, a posebice raduje veliki broj slovenskih turista na hrvatskoj obali.

Predsjednik Pahor naglasio je kako je uvijek nastojao poticati pozitivnu atmosferu u međudržavnim odnosima te je na istome zahvalio i premijeru Plenkoviću.

Izrazio je uvjerenje u daljnji razvoj bilateralnih odnosa te čestitao Hrvatskoj na skorom ulasku u euroodručje i šengen, ocijenivši to kao dva velika postignuća.

Zaključio je da je na korist i Hrvatske i Slovenije da se i dalje grade i razvijaju dobrosusjedski odnosi.

Pahor je ranije na sastanku sa svojim domaćinom, predsjednikom Zoranom Milanovićem, rekao da nije slučajno što je došao u Hrvatsku u svoj posljednji posjet nekoj zemlji kao slovenski predsjednik i da je, od svih susjeda, upravo Hrvatskoj "pridavao najveću pozornost". 

>> VIDEO Benzinom zalio stubište u Zagrebu pa sve zapalio: Izgorio stan, vatrogasci pronašli žensku osobu

Komentara 3

TO
tolitol
13:42 01.12.2022.

Baš lijepo od Pahora. Upravo je njegova vlada 2008. gotovo godinu dana blokirala pregovore Hrvatske s EU. Blokirali bi Slovenci i sada, ali se izgleda nemaju iza koga skriti.

DU
Deleted user
23:36 28.11.2022.

E Plenkoviću svaka ti čast,kupio si oporbu i lokalne šerife s parama jel se tako stranka vodi i država da se oporba ušutka parama i da se kupuju svi,samo si dokazao da svi imaju svoju cijenu,a njihova cijena je odd tisuću do tri tisuće kuna pa vi sad glasajte za most možemo SDP IDS centar i ostale parazite koji se prodaju za par tisuća kuna hahaha 😂

DU
Deleted user
23:02 28.11.2022.

Plenković je uništio hrvatsku od brisela dobivamo socijalnu pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije