Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković se sastaje s Merkel, ovo su teme o kojima će pričati

Predložit ćemo njemačkoj strani akcijski plan u deset točaka s ciljem poboljšanja suradnje s Njemačkom, rekao je Plenković
28. kolovoza 2018. u 07:20 8 komentara 464 prikaza
Andrej Plenković i Angela Merkel
Foto: DPA/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će u Berlinu razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj kani predložiti akcijski plan za unaprjeđenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Njemačke.

Andrej Plenković Posjet Berlinu Premijer najavio akcijski plan za intenziviranje odnosa s Njemačkom

"Predložit ćemo njemačkoj strani akcijski plan u deset točaka s ciljem poboljšanja suradnje s Njemačkom, koja je i sad jedan od najvećih ulagača u Hrvatsku", kazao je Plenković u ponedjeljak pripadnicima hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Kao jednu od tema razgovora najavio je situaciju na jugoistoku Europe, uključujući i migracije, temu koja je za Njemačku vrlo važna.

U posljednjih nekoliko dana u Berlinu su boravili i bosanskohercegovački premijer Denis Zvizdić i crnogorski premijer Duško Marković s kojima je njemačka kancelarka govorila i o izbjegličkoj krizi. 

Andrej Plenković Premijer u Berlinu Plenković: Teorije o nekakvom sukobu interesa u slučaju ministra Marića nema

"Razgovarat ćemo i o našim odnosima sa susjednim zemljama i ulozi Njemačke na tom prostoru osobito u svjetlu Berlinskog procesa koji daje dodatnu dinamiku gospodarskoj suradnji u jugoistočnoj Europi", najavio je Plenković.

Tema razgovora bit će i hrvatska nastojanja za ulazak u šengenski prostor kao obliku tješnje integracije unutar Europske unije.

"Mi redovito i svakim danom sve više ispunjavamo tehničke kriterije da se donese i politička odluka o toj temi“, rekao je Plenković.

Pogledajte i galeriju: Angeli Merkel odmor je potrebniji nego ikad

Andrej Plenković i Angela Merkel
1 / 6
Najstresnije razdoblje Kancelarka vjerojatno nije pretpostavljala da će joj četvrti mandat biti najteži
Kompanije
ŠTO NAS ČEKA
Koja je tajna rasta velikih kompanija - software koji zna sve o njihovim kupcima

A1 izdvaja za Vas

 • tramontana:

  Glavna tema je , šta više islamista u Hrvatsku, a Hrvata u Njemačku.

 • spica:

  Njen cilj i jest raseliti nas da ima jeftinu radnu snagu i da lakše ljudi u njemačkoj mogu otplatiti stanove sto nam izdaju. da bi dobili ulagače moraju se napraviti reforme ,one reforme o kojima naši nemaju plana kako napraviti ... prikaži još!i kopirajuci kojekakve zakone drugih zemalja.kod nas se vodi politika bez plana i jednostavno nas susjedne zemlje koče u napredku jer one zaostaju godinama za nama. kod nas su glavne teme antifašizam,nacizam ,cetnistvo ja pak mislim da smo prenijeli velike probleme iz bivše države kojih se ne možemo riješit.

 • Avatar sindarela
  sindarela:

  Pa nije Merkel veslo sisala upuštati se u poslove tamo di na svakom čošku cvijeta korupcija di su zakoni na strani jačega gdje se slavi ustaštvo i zločinci